Pozvane sve hitne službe

FOTO Scenarij iz noćne more: Žena pokušala dohvatiti mobitel pa ostala zarobljena između stijena

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Žena u Australiji zapela je između dvije stijene nakon što je pokušala dohvatiti mobitel.

Žena koja je pokušala dohvatiti svoj mobitel zapela je između dvije velike stijene. Osam je sati provela zarobljena u australskoj dolini Hunter prije nego što su je spasile hitne službe. Na fotografijama hitne službe Novog Južnog Walesa (NSW) vide se samo goli tabani žene.

Žena je hodala s prijateljima na privatnom posjedu u Laguni, selu u Hunteru otprilike 120 kilometara od Sydneyja, kada je ispustila svoj mobitel. Dok je pokušavala doći do njega, skliznula je licem prema dolje u tri metra duboku pukotinu između stijena. Njezini prijatelji pokušavali su je osloboditi sat vremena, ali na kraju su odustali i pozvali pomoć.

Policija NSW-a izvijestila je da su hitne službe zbog 23-godišnjakinje pozvane u 9:30 ujutro 12. listopada. Idućih sedam sati policija, hitna pomoć, vatrogasci i volonteri pokušavali su je osloboditi.

Nekoliko teških stijena uklonjeno je da bi se napravila sigurna točka za pristup, a sve se ubrzo pretvorilo u vrlo delikatnu operaciju.

"Kada su obje noge bile dostupne, tim ju je u sat vremena izveo kroz uski zavoj u obliku slova s", objavila je hitna pomoć NSW-a na Facebooku.

Da bi je oslobodili, upotrijebljeno je vitlo za pomicanje 500-kilogramskog kamenja. Prošla je s tek manjim ogrebotinama i modricama.

Peter Watts, specijalist za spašavanje iz hitne službe NSW-a, rekao je da nikada nije vidio ništa slično.

"U svojih deset godina kao spasilac nikada nisam naišao na nešto poput ovoga. Bilo je izazovno, ali izuzetno ispunjujuće. Svaka agencija imala je svoju ulogu, a svi smo izvanredno dobro surađivali kako bismo postigli dobar ishod", objasnio je.

Žena, čije ime nije objavljeno, prevezena je u bolnicu na promatranje. Međutim, njezin mobitel ostao je zarobljen između kamenja.

Pročitajte i ovo nema nastave Ravnatelj podnio ostavku, učitelji na hitnom sastanku, roditelji se pobunili: "Nismo smjeli otkriti detalje, ali sad ću reći..."

Pročitajte i ovo Prometna nesreća FOTO Sudar u centru Zagreba, ima ozlijeđenih: "Hitna je tu, sve je puno policije, stakla i plastike"