beograd kao zagreb

Želio je izgraditi spomenik četničkome vojvodi, premjestiti Titove kosti, a sada ima novu ideju: "Bit će beogradska plava, a ne crvena"

Aleksandar Šapić Foto: Tom Dubravec/Cropix
Beogradski gradonačelnik najavio je da će prefarbati javni prijevoz iz crvene u plavu boju.

Beogradski gradonačelnik Aleksandar Šapić ima novu ideju. Sada želi sva vozila javnog prijevoza mlađa od dvije godine prefarbati u plavo. Boja javnog gradskog prijevoza u Beogradu inače je crvena

On je na konferenciji za novinare rekao da će sva vozila mlađa od dvije godine biti prebojana, a sva nova koja se nabavljaju bit će plave boje.

"Beogradska plava, nemanjićka plava, koja ima više simbolike nego crvena koja nas je podsjećala na kioske s kobasicama i jogurtom“, kazao je Šapić, prenosi Danas.

Precizirao je da vozila starija od dvije godine neće biti prebojana kako bi Beograđani sami mogli vidjeti njihovu starost i da po tom pitanju nemaju nikakvu dilemu.

Najavio da je plan da Beograd na ulicama nema vozila starija od dvije godine, a to bi trebalo da se trebalo dogoditi "prirodnim putem" i zamjenom vozila u naredne dvije do tri godine.

Šapić je svojedobno želio premjestiti Tita iz Beograda u Kumrovec, što je glatko presjekao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. 

Također je najavio izgradnju spomenika četničkom vojvodi Draži Mihajloviću.

Pročitajte i ovo sanacija podgore Uklanja se blato i mulj, nakon što su bujične poplave poharale sve pred sobom: "Pred kućom mi je bilo jezero"

Pročitajte i ovo Oglasio se inspektorat FOTO Nestvarni prizori! Pogledajte što se dogodilo s Neretvom nakon razornih poplava

Povezane teme