Regija Kursk

Zapovjednik kodnog imena Hrvat dio je ukrajinske ofenzive: "Pitanje je vremena..."

Vojnici, ilustracija Foto: Getty Images
Ukrajinske snage planiraju novi udarac za Kremlj.

Ukrajinske snage pokušavaju okružiti otprilike 3000 ruskih vojnika u regiji Kursk nakon što su uništile tri mosta preko rijeke Sejm.

Ruske trupe sada su odsječene od svojih opskrbnih linija u području Sejma.

"Sada kada smo im uništili tri mosta, pitanje je vremena kada će se taj džep zatvoriti za njih", rekao je zapovjednik ukrajinske izviđačke jedinice u 14. pukovniji, kodnog imena Hrvat.

Ukrajinske snage navodno su koristile američke HIMARS sustave i dronove za rušenje mostova. Kao odgovor, ruske snage pokušavaju izgraditi pontonske mostove u pokušaju prelaska rijeke, ali ukrajinsko topništvo cilja te improvizirane prijelaze.

Ruska vojska ubrzano raspoređuje dodatno osoblje u to područje, uključujući marince iz Crnomorske flote. Osim toga, rusko Ministarstvo obrane najavilo je formiranje triju novih vojnih jedinica zaduženih za obranu Kurske oblasti i okolnih područja.

Unatoč naporima, ukrajinske snage sumnjaju da će ruska pojačanja moći prevladati poremećaje u opskrbnim linijama u blizini rijeke Sejm, piše Wall Street Journal.

Prema Micku Ryanu, vojnom strategu australske vojske, Ukrajina proširuje svoju zonu upada u Kurskoj oblasti umjesto da nastavlja dublje napredovanje koje bi se lakše moglo odsjeći.

Pročitajte i ovo susjedi zadovoljni "Tu kotrljaju kovčege, maltretiraju nas..." Nižu se reakcije na nova pravila za iznajmljivače stanova

Pročitajte i ovo poginulo šest osoba Dijete nađeno u majčinu naručju: Potresni detalji tragedije u susjedstvu