Traže novog šefa

Rat se rasplamsava, oglasio se prvi čovjek Hezbolaha: "Spremni smo! Sjetite se što je bilo 2006."

U videoporuci punoj prkosa zamjenik šefa Hezbolaha poručio je da je ta skupina spremna za izraelsku kopnenu ofenzivu te da su u procesu izbora novog vođe.

Zamjenik šefa Hezbolaha, šeik Naim Kassem rekao je da je libanonska naoružana skupina spremna dočekati izraelsku kopnenu ofenzivu unatoč smrti njezina vođe i mnogih viših zapovjednika. Izraelci su šefa organizacije Hassana Nasrallaha ubili u petak, zbog čega Hezbolah traži novog lidera.

Izrael nije pogodio vojne kapacitete Hezbolaha, rekao je Kassem u ponedjeljak u javnom obraćanju. Unatoč gubicima koje je pretrpio tijekom bombardiranja Libanona posljednjih dana, inzistirao je na tome da će se naoružana skupina povezana s Iranom nastaviti boriti, javlja Al Jazeera.

Operacije Hezbolaha nastavile su se istim tempom i intenzivnije od ubojstva vođe Hassana Nasrallaha u petak, ustvrdio je i dodao da će Hezbolah uskoro postaviti novo vodstvo putem "internih mehanizama". Izbor novog vodstva je jasan, rekao je, ne iznoseći dodatne pojedinosti.

Poručio je i da su njihovi borci spremni za potencijalnu kopnenu invaziju Izraela: "Uvjereni smo da neće postići svoje ciljeve!"

"Izrael čini masakre u svim područjima Libanona sve dok ne ostane nijedna kuća bez tragova izraelske agresije. Izrael napada civile, vozila hitne pomoći, djecu i starce. Ne bori se protiv boraca, već radi masakre", rekao je i dodao da Sjedinjene Države smatra partnerom Izraela.

"Pobijedit ćemo, baš kao što smo pobijedili u našem sukobu s Izraelom 2006.", rekao je zamjenik šefa na kraju videoporuke.

Pročitajte i ovo IZ MINUTE U MINUTU Kaos na Bliskom istoku, Izraelci u pali u Libanon, Netanyahu poslao poruku Irancima: "Nema mjesta do kojeg ne možemo doći"

Pročitajte i ovo spasila život Hrabra policajka spriječila tragediju: "Stajao je na rubu, a oko vrata mu je bio omotan kabel..."

Pročitajte i ovo Poznato što se dogodilo Eksplozija na sjeveru Hrvatske uznemirila stanovnike, detonacija razbijala prozore: Teško ozlijeđeni muškarac prevezen u bolnicu