Zbog napada

Vučić najavio obraćanje u sljedeća 72 sata: "Reći ću što Srbija zahtijeva i što će napraviti"

Aleksandar Vučić Foto: Peđa Milosavljević/Cropix
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se javnosti obratiti u iduća 72 sata te rekao što će zahtijevati.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka s Miroslavom Lajčakom, predstavnikom Europske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, te američkim ambasadorom Christopherom Hillom.

Glavna tema razgovora, rekao je, bili su brutalni napadi na Srbe, uključujući i premlaćivanje četvorice mladića u Kosovskoj Mitrovici.

"U sljedeća 72 sata obratit ćemo se javnosti i govorit ću o onome što Srbija zahtijeva zbog brutalnog napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, i što je to što međunarodna zajednica nije ispunila, što Srbija traži i što će napraviti. Izaći ćemo s dalekosežnim prijedlozima pred Narodnu Skupštinu", rekao je. 

Naglasio je kako je jasno da Kurti želi progon i uništenje srpskog naroda, piše Kurir. 

Rekao je da je Srbija uvijek za dijalog i da je i sada spreman razgovarati s Kurtijem, ali da Srbija neće dozvoliti progon nad svojim narodom.

Pročitajte i ovo ostaje u pritvoru Albanka na suđenju za nesreću u kojoj je BMW-om usmrtila Katu i Stipu: "Osjećam se krivom, ali..."

Pročitajte i ovo Izjava premijera Plenković objavio kad će predstaviti poreznu reformu: "Moramo smanjiti cijene najma"

Pročitajte i ovo Cure detalji Podignuta optužnica protiv djevojčice iz Crne Gore: Planirala teroristički napad na "nevjernike" u Austriji