Razgovor telefonom

Vladimir Putin razgovarat će s Vučićem: Hoće li se dotaknuti i BRICS-a?

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin Foto: Afp
Iz ureda srpskog predsjednika Aleksandra Vučića potvrdili su da će telefonski razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarat će u nedjelju sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem. Dvojica državnika, kako je najavljeno, razmijenit će mišljenje o svim aktualnim temama, s posebnim naglaskom na regionalne teme, kao i o nepovoljnoj situaciji u kojoj se nalazi srpski narod u AP Kosovo i Metohija, piše Nova.rs.

Ruski predsjednik je u petak uputio čestitku predsjedniku Srbije povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu. Putin je tom prilikom podsjetio da su se Rusi i Srbi, rame uz rame, zajedno borili protiv neprijatelja te istaknuo da je važno da "dobre tradicije bratskog prijateljstva i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pozivnicu za sudjelovanje na samitu BRICS koji se održava 23. i 24. listopada. Vučić još nije odlučio hoće li sudjelovati.

Pročitajte i ovo Usprkos kritikama FOTOGALERIJA Pala zajednička fotografija: U Dubrovniku se zajedno slikali Zelenski, Vučić i Plenković

Pročitajte i ovo Tunel u Khan Younisu Izrael objavio snimku ubijenog vođe Hamasa: "Poslao je teroriste u ubilački napad, a pogledajte što on nosi u rukama"

Pročitajte i ovo Rijedak primjerak u Jadranu FOTO Neobičan ulov: Pogledajte kakvo je dlakavo stvorenje iz dubina izvukao ribar u Puli