Slučaj Ribnikar

Prva presuda nakon masakra u beogradskoj školi, poznato zbog čega je osuđen vlasnik streljane

Obilježavanje godišnjice masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar - 7 Foto: CROPIX
Vlasnik streljane u Beogradu priznao je da je lažno svjedočio tijekom sudskog ispitivanja u lipnju. Izrečena mu je kazna kućnog pritvora od pet mjeseci.

Vlasnik streljane u slučaju Ribnikar Ratko Ivanović osuđen je na pet mjeseci kućnog pritvora zbog davanja lažnog iskaza tijekom istrage koja je vođena protiv Vladimira Kecmanovića, oca dječaka koji je ubio devetero vršnjaka i domara.

U četvrtak je Viši sud u Beogradu javno objavio presudu kojom je prihvaćen sporazum koji je sud prethodno dogovorio s Ivanovnićem. Kako Kurir.rs doznaje, stranke su se odrekle prava na žalbu protiv navedene presude i ona je pravovaljana. 

Pročitajte i ovo bio je pod utjecajem alkohola Bivši policajac na sudu priznao da je ubio djevojku: "Kriv sam, ali..."

Inače, Ivanovnić je vlasnik streljane u koju je Kecmanović dovodio sina da uči pucati iz oružja iz kojeg je on 3. svibnja prošle godine iskoristio kako bi u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio masakr. Tijekom istrage, Ivanović je navodno tvrdio da je dječak dolazio s ocem, ali da nije vježbao gađanje što je kasnije opovrgnuo na sudu. 

Prema neslužbenim informacijama otac je davao sinu da puca i to iz velikokalibarskog oružja, usprkos upozorenju da bi se mogao da se povredi.