Nema napretka

VIDEO Za njim traga cijela Europa, a on kao da je propao u zemlju: Nakon krvave zasjede Muha već tri mjeseca u bijegu

Policija traga za Mohamedom Amrom zvanim Muha Foto: afp/screenshot
Tri mjeseca nakon što je pobjegao iz pritvora u zapanjujućoj zasjedi francuski šef bande Mohamed Amra, poznatiji pod nadimkom Muha, i dalje je u bijegu. Potraga za njime i dalje ne napreduje.

Mohamed Amra Muha, zloglasni šef bande, pobjegao je prije tri mjeseca  iz policijskog kombija dok su ga vozili u zatvor. Kombi su napali do zuba naoružani muškarci iz zasjede, a u tom bijegu ubijena su dvojica zatvorskih čuvara, a trojica su teško ranjena. 

Maskiranim napadačima, koji su nosili automatsko oružje, bilo je potrebno oko dvije minute da oslobode Amru tijekom napada u Rouenu.

Napadači su prije bijega zapalili oba vozila korištena u napadu. Ovaj osuđeni 30-godišnji narkobos, za kojeg se sumnja da je umiješan u ubojstva u Marseilleu i Španjolskoj i dalje je u bijegu, piše Sky News. 

"Za sve one koji rade u zatvorskom sustavu ovo je izuzetno frustrirajuće, jer nije bilo brzih uhićenja. I dalje svi čekamo, ali pomaka nema. Naši kolege samo žele da se pronađu odgovorni te da ih se uhite", rekao je Wilfried Fonck, nacionalni tajnik francuskog sindikata zatvorskih čuvara. 

On smatra da je bilo puno pogrešaka te da komunikacija, odnosno procjena, nije bila dobra. 

"Ti su ljudi iskoristili činjenicu da nije pravilno procijenjeno koliko je ovaj zatvorenik opasan", rekao je. Interpolova crvena tjeralica još uvijek je raspisana za Amrom.

"Činjenica da policija još uvijek traži informacije i svjedoke ne daje puno nade da će saznati gdje se on nalazi. Nemamo odgovore na pitanje - je li napustio zemlju? Je li uopće još živ? Jednostavno ne znamo", rekao je Fonck.

Pročitajte i ovo Zanimljiv oglas FOTO Pogledajte što Rusija traži putem oglasa: Tvrde da je plaća dobra, da nema opasnosti, ali da ima mogućnosti za rekreaciju

Pročitajte i ovo Oglasila se policija VIDEO Pucnjava u središtu Bjelovara: Jedna osoba je propucana u vrat, ima još ozlijeđenih, privedeno 12 ljudi

Pročitajte i ovo Jadran kuha Temperature mora su rekordne: Stigle su nove i iznimno opasne vrste