Jasna poruka

VIDEO Pogledajte kako je Putin odgovorio Vučiću zbog nedolaska na samit BRICS-a

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić Foto: Afp
Aleksandar Vučić odbio je Putinov poziv na samit BRISC-a te je umjesto njega otišao potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin. Ruskom predsjeniku to nije bilo ni najmanje drago.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić, uplašen od moguće reakcije zapadnih saveznika, odbio je poziv Vladimira Putina da se pojavi na samitu BRICS-a.

Umjesto njega u Kazanj je stigao potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin, a taj potez nije dobro odjeknuo kod Putina.

Potpredsjednika srbijanske vlade u Rusiji je dočekao tek obični činovnik, predsjednik Državnog vijeća Tatarstana Farid Muhametšin.

Time je Putin poslao jasnu poruku Vučiću na njegovo "poigravanje" s njegovim pozivom i gostoprimstvom.

Naime, mjesec dana trebalo je Aleksandru Vučiću da odgovori na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da dođe na Samit BRICS, koji se u Kazanju održava od 22. do 24. listopada. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Vučić je prvo poziv odbio, onda se počeo predomišljati, a na kraju je poziv odbio. 

"Bio sam vrlo pošten prema predsjedniku Putinu i rekao mu da je to bilo zakazano ranije, ali nisam krio i rekao sam mu - poštovani gospodine predsjedniče, i da nema ovih posjeta, bilo bi mi izuzetno teško zbog različitih stvari koje vi dobro znate. Vjerujem da razumijete Srbiju", rekao je Vučić. 

Pročitajte i ovo Utapanja Strašna oluja poharala Filipine: Najmanje 26 mrtvih, brojna klizišta i poplave

Pročitajte i ovo Bivša manekenka Nove optužbe: "Trump me seksualno zlostavljao, bila sam žrtva uvrnute igre njega i Jeffreya Epsteina"

Pročitajte i ovo Bez ograničenja? Omiljena aktivnost brojnih Hrvata sve je skuplja: Pogledajte visoke cijene aranžmana i opreme, ali potražnja ne jenjava