U pitanju su bile sekunde

VIDEO Osuđen na doživotni zatvor: Bacio čovjeka pod nadolazeći vlak, tvrdi da je to učinio zbog jednog detalja

Prizor u metrou Foto: Screenshot/X
Čovjek je osuđen na doživotni zatvor nakon što je u veljačio bacio čovjeka pod nadolazeći vlak.

Muškarac je osuđen na doživotni zatvor nakon što je potpunog stranca gurnuo na tračnice londonske podzemne željeznice. Brwa Shorsh prišao je žrtvi na stanici podzemne željeznice Oxford Circus u veljači i gurnuo ga na stazu vlaka linije Victoria.

Žrtva, u dobi od 60 godina, jednostavno je prošla pokraj Shorsha dok se vraćala kući s posla i ni na koji način nije komunicirala s njim. Shorsh (24) skočio je i gurnuo svoju žrtvu s perona na tračnice bez objašnjenja. Žrtva je, srećom, uspjela ostati na nogama i brzo se popela na peron, a u tome mu je pomogao prolaznik, kojeg je sudac nagradio s tisuću funti za njegovu hrabrost i brzu reakciju.

Strojovođa linije Victoria također je aktivirao kočnicu za slučaj opasnosti, ali su ga samo sekunde dijelile od udarca u žrtvu. Vozač je sudu rekao: "Da je bio na stazi nekoliko sekundi kasnije, poginuo bi."

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Shorsh je već bio pobjegao kad je policija stigla do stanice podzemne željeznice, ali je uhićen kasnije tog dana. U razgovoru je priznao da je gurnuo svoju žrtvu jer ga je ružno pogledala, što ga je naljutilo. 

Shorsh je sada osuđen na doživotni zatvor, ali već će nakon osam godina imati pravo tražiti uvjetni otpust. Tvrdio je da nije znao da dolazi vlak.

Shorsh, kurdski migrant, spavao je na engleskim ulicama od 2020. godine.

 

Pročitajte i ovo Kaos na Bliskom istoku VIDEO Brutalan napad na Libanon: Među poginulima i osmeročlana obitelj, vođa Hezbolaha izbjegao atentat

Pročitajte i ovo Preživio noćnu moru VIDEO Dramatična akcija: Pronađen muškarac koji je nakon uragana na zamrzivaču plutao 50 km od obale

Pročitajte i ovo Sanira se šteta VIDEO Florida se bori s posljedicama katastrofalnog uragana: Trump prozvao Bidena i Harris, stigao mu odgovor

Pročitajte i ovo Nikad skuplje Hrana koju Hrvati obožavaju postaje luksuz: "Više me ništa ne iznenađuje"