Udar dronovima

VIDEO Objavljene snimke trenutka velikog napada na Moskvu: "Pogledao sam kroz prozor i vidio vatrenu loptu"

Ukrajinski napad na Rusiju Foto: Screenshot
Objavljene su snimke ukrajinskog napada dronovima na Rusiju.

Ukrajina je u utorak izvela jedan od svojih najvećih napada dronovima na Moskvu i zapadnu Rusiju. U napadu su ubijena žena i devetogodišnji dječak, uništeni su deseci kuća i zatvorene su zračne luke u Moskvi, izvijestili su ruski dužnosnici.

Rusija je navela da je iznad moskovske regije, u kojoj živi više od 21 milijuna stanovnika, oborila najmanje 20 dronova, a još 124 su oborena iznad osam drugih regija.

Tri od četiri moskovske zračne luke bile su zatvorene za zračni promet nakon napada, a djelomično je zatvoren i najvažniji put do glavnoga grada.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Napadi dronovima oštetili su najmanje dva visoka stambena zdanja u okrugu Ramenskoje u moskovskoj regiji zapalivši stanove, rekao je moskovski guverner Andrej Vorobjov.

Jedna 46-godišnja žena je poginula, a tri osobe su ozlijeđene, dodao je Vorobjov te napomenuo da su 43 osobe evakuirane u privremene smještajne centre.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Na videima na društvenim mrežama vide se plamenovi koji izbijaju iz prozora stambene zgrade u okrugu Ramenskoje, gdje je desetak stanova oštećeno.

"Pogledao sam kroz prozor i vidio vatrenu loptu. Prozor je bio raznesen udarnim valom", rekao je za Reuters Alexander Li, stanovnik okruga.

Video je na društvenim mrežama objavio i stanovnik Ramenskojea čiji je stan uništen u napadu, koji je snimio i razorene susjedne zgrade.

"Moj prvi stan. Nisam ovdje bio neko vrijeme. Došao sam tu sinoć prespavati. Ovo je susjedna zgrada, pogledajte što je na cesti. To su već raščistili i pomaknuli automobile. Pogledajte i onu zgradu", rekao je i pokazao na pogođenu građevinu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo Hitne službe na terenu VIDEO Ukrajina dronovima udarila na Rusiju, pogođena i Moskva: Ima mrtvih, zatvoreni aerodromi

Pročitajte i ovo Snažno podrhtavanje Potres u susjedstvu, osjetio se i u Hrvatskoj: "Lansiralo me iz kreveta!"