Iznenađujuć sudar

VIDEO Šok na putu: Medvjed mu izletio pred auto, uslijedio je siloviti udarac!

Autom udario medvjeda na cesti u Sloveniji Foto: Facebook/Aleksander Paglavec
Auto je naletio na medvjeda u Sloveniji, a sve je zabilježeno kamerom na vozilu.

Kamera na vozilu snimila je nalet automobila na medvjeda u utorak u ranim jutarnjim satima na cesti između Idrije i Godoviča u Sloveniji. Medvjed je potom pobjegao u šumu, a lovac koji ga je pokušao pronaći izgubio je trag životinje nakon tri kilometra. Na mjestu nesreće nije pronađena krv pa se pretpostavlja da medvjed nije teže ozlijeđen.

Spomenuti događaj snimljen je nešto prije šest sati ujutro kad je životinja potrčala s desne strane preko ceste, nakon čega je uslijedio silovit udarac, a zatim je pobjegla u šumu, piše 24ur.

Na automobilu je nastala materijalna šteta, a policija je očevidom nesreće zaključila sljedeće: "Srećom, nije bio frontalni sudar jer bi inače ozljede bile puno veće. Nadamo se da udarac desnim dijelom prednjeg branika nije bio koban za medvjeda koji je pobjegao s mjesta nesreće".

Nakon nesreće krenula je i potraga za medvjedom. Za njim je krenuo lovac s psom, koji je ubrzo nanjušio medvjeđi trag, ali ga je izgubio nakon tri kilometra.

"Vidjeli smo snimku i smatramo da je sudar bio dosta silovit, pa je zanimljivo da na mjestu događaja nismo pronašli ni kap krvi. Tek nešto dlake, a dalje u šumi pronašli smo medvjeđi izmet u kojem također nije bilo tragova krvi, što znači da nema unutarnjih ozljeda", rekao je Peter Razpet iz Šumarskog instituta.

Prema njegovoj procjeni, radilo se o životinji staroj dvije godine, teškoj oko 80 kilograma.

Pročitajte i ovo opraštaju se Umrla mlada znanstvenica, kolege s fakulteta se opraštaju: "Potreseni smo iznenadnim odlaskom naše drage Ane"

Pročitajte i ovo Veliki problemi malih ljudi Oni su djeca koju vidite u parku, vaši su susjedi, susrećete ih u trgovini... Ali iza njihova osmijeha kriju su potresne priče

Povezane teme