Sve više slučajeva

VIDEO Kamera prvi put snimila tajnu akciju ruskog sabotera u Poljskoj: Odala ga jedna stvar

Snimka ruskog sabotera Foto: Screenshot/YouTube
CNN je objavio snimku ruskog sabotera na dijelu u Poljskoj.

Rusija je, prema navodima iz vrha NATO-a, već duže od šest mjeseci angažirana u diverzantskoj operaciji u državama članicama Alijanse, ciljajući linije isporuke oružja za Ukrajinu i one koji donose odluke o tome.

CNN je objavio snimak ruskog sabotera na dijelu u Poljskoj, koji je prvo ispisivao antiratne grafite u toj zemlji, zapalio ogradu firme u Poljskoj koja je bila u ukrajinskom vlasništvu, a također je i postavljao kamere ispred baze u kojoj je poljska vojska obučavala ukrajinske trupe. Angažirale su ga ruske obavještajne službe. 

Nakon višemjesečnog nadzora poljski agenti uhitili su sabotera, a u tome im je pomogao pronađeni račun s benzinske postaje koji je slučajno ispustio tijekom jedne od svojih operacija, što je vidljivo na snimci.

Pročitajte i ovo ZLOČINAČKO UDRUŽENJE Velika akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja u pet županija

Pročitajte i ovo Uzrok nepoznat FOTO Izgorio poznati restoran u Zagrebu: "Bilo je jako gadno, čulo se pucanje..."

Zapadne obavještajne službe prate porast diverzantskih operacija u Europi, za koje kažu da su dio ruske kampanje potkopavanja potpore Ukrajini. Većinom je riječ o paležima poput požara skladišta u Engleskoj, tvornice u Poljskoj, kuće u Latviji, trgovine u Litvi.

Zapadni dužnosnici kažu da akciju predvodi ruska vojna obavještajna služba, GRU.

Povezane teme