Ubio 9, ranio 12

Održano ročište ubojici iz Mladenovca: "Ne znam što me toga dana obuzelo"

Uroš Blažić priznao krivnju Foto: CROPIX/Cropix
Uroš Blažić na sudskom ročištu priznao je da je ubio devet soboa i ranio 12 u srpskim selima Malo Orašje i Dubona.

Uroš Blažić u petak je priznao da je 4. svibnja u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca u Srbiji ubio devet i ranio dvanaest osoba.

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu rekao je da "ne zna što ga je tog dana obuzelo", medijima su prenijeli punomoćnici oštećenih.

Njegov otac negirao je da je Uroš počinio kazneno djelo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja i eksplozivnih materija u vezi s krivičnim djelom teško djelo protiv opće sigurnosti.

Završeno je pripremno ročište, a glavni pretres zakazan je 21. kolovoza.

Pročitajte i ovo Završen je očevid Šok kod Vukovara: U Dunavu pronađeno tijelo nepoznate osobe, završen očevid, određena obdukcija tijela

Pročitajte i ovo Gorjela kuhinjska napa Panika na zapadu Zagreba: Izbio požar u stanu, vatrogasci evakuirali majku i dijete

Prema informaciji odvjetnika, suđenje će biti premiješteno iz zgrade zatvora u Palaču pravde odnosno Višeg suda u Beogradu jer u zatvorsku sudnicu u Palatu nisu stali svi oštećeni. piše Klix.ba

Ročište koje se trebalo održati u svibnju ttkazano je nakon što su članovi obitelji ubjienih nasrnuli na obitelj Blažić.

Nakon toga, Vrhovni sud je odredio da se pripremno ročište i glavni pretres u ovom predmetu održe izvan područja Višeg suda u Smederevu, odnosno u sudnici Višeg suda u Beogradu, u beogradskom Okružnom zatvoru.