Užasi rata

UNICEF objavio potresnu molbu: Osigurajte mobilna pogrebna vozila za djecu

Djeca u Libanonu morala napustiti domove Foto: Afp
U Libanonu je u ponedjeljak ubijeno više djece u jednom danu nego u cijeloj prošloj godini, rekla je Ettie Higgins, zamjenica UNICEF-ovog predstavnika za tu bliskoistočnu zemlju, na brifingu u UN-u u utorak.

Mnoga su djeca nestala pod ruševinama i nalaze se na opasnim cestama nakon izraelskih zračnih napada na Libanon, upozorila je UN-ova agencija za djecu, nakon najsmrtonosnijeg napada koji je ova zemlja doživjela od 2006.

U Libanonu je u ponedjeljak ubijeno više djece u jednom danu nego u cijeloj prošloj godini, rekla je Ettie Higgins, zamjenica UNICEF-ovog predstavnika za Libanon, na brifingu u UN-u u utorak. UNICEF je primio izvješća da su mnoga libanonska djeca "spavala u automobilima i pokraj cesta" u ponedjeljak navečer nakon što su tisuće obitelji raseljene iz svojih domova u južnom Libanonu, piše CNN.

"Dobivamo izvješća da su stotine djece zapele na opasnim cestama diljem zemlje", dodala je.

Fond je u ponedjeljak prvi put zatražio da se osigura mobilna mrtvačka vozila za pohranjivanje ostataka djece.

"Ako se vratimo na sukob poput onih mračnih dana 2006., UNICEF se stvarno boji da bi ovaj put moglo biti još gore za djecu Libanona", naglasila je Higgins, misleći na jednomjesečni rat Izraela i Hezbolaha.

Pročitajte i ovo Scene koje lome dušu Poznato koliko je vojnik imao alkohola u krvi: Pokopani otac i troje mališana stradalih u stravičnoj nesreći - "Ovo je tuga do neba"

Pročitajte i ovo Istraživačka novinarka Razotkrila strašnu istinu! Putin radi nešto zastrašujuće i nitko na svijetu to ne primjećuje

Povezane teme