Kao poklon

Uhićen otac učenika koji je u školi ubio četvero ljudi: On mu je kupio oružje?

Šerif Jud Smith Foto: Afp
Pucnjava se dogodila u srijedu u srednjoj školi Apalachee u gradu Winderu, blizu Atlante, gdje su poginula dva nastavnika i dva učenika, a devet osoba je ranjeno.

Uhićen je otac 14-godišnjeg učenika optuženog za ubojstvo dvoje učenika i dva nastavnika u srednjoj školi u američkoj saveznoj državi Georgiji. Colin Gray (54) je optužen za četiri slučaja nenamjernog ubojstva, dvije optužbe za ubojstvo drugog stupnja i osam slučajeva za okrutnost prema djeci.

Vlasti su optužile njegova sina Colta Graya za četiri ubojstva i najavile da ga planiraju kazneno goniti kao odraslu osobu. Prvo pojavljivanje pred sudom zakazano je za petak ujutro.

Pucnjava se dogodila u srijedu u srednjoj školi Apalachee u gradu Winderu, blizu Atlante, gdje su poginula dva nastavnika i dva učenika, a devet osoba je ranjeno.

Otac sinu kupio oružje?

Chris Hosey, ravnatelj GBI-a, izjavio je na konferenciji za medije da su optužbe protiv Colina Graya povezane s ponašanjem njegova sina i njegovim omogućavanjem pristupa vatrenom oružju. Prema izvorima iz policije, istražuje se je li otac kupio oružje kao dar sinu u prosincu 2023. godine, piše BBC.

FBI je u svibnju 2023. upozorio lokalnu policiju na prijetnje povezane s pucnjavom u školi, koje su dolazile s e-mail adrese povezane s osumnjičenikom. Tada je policija razgovarala s dječakom, koji je tada imao 13 godina. Njegov otac tvrdio je da dječak nema pristup oružju bez nadzora.

Prijetnje su bile upućene putem Discorda, popularne platforme među igračima videoigara, a uključivale su slike oružja. Korisničko ime profila bilo je na ruskom jeziku i prevedeno kao prezime napadača iz osnovne škole Sandy Hook, gdje je 2012. godine ubijeno 26 ljudi.

Policijsko izvješće iz prošle godine opisuje razgovor s dječakom i njegovim ocem. Zamjenik šerifa opisao je dječaka kao rezerviranog i mirnog, a dječak je tvrdio da nikada nije prijetio napadom u školi. Dječakov otac također je rekao da je dječak bio žrtva nasilja u školi te da se borio s razvodom roditelja.

Šerif okruga Barrow Jud Smith rekao je da se očekuje potpuni oporavak svih devetero ranjenih. Nekoliko ih je već pušteno iz bolnice.

Ovo nije prvi put da su roditelji odgovarali za postupke djeteta u slučaju masovne pucnjave. Ranije ove godine, roditelji tinejdžera iz Michigana, koji je ubio četiri učenika pištoljem kupljenim nekoliko dana prije napada, osuđeni su za nenamjerno ubojstvo i dobili kazne zatvora od 10 do 15 godina.

Pročitajte i ovo Tragedija u Keniji Užas u osnovnoj školi: U požaru poginulo najmanje 17 djece, broj mrtvih bi mogao rasti

Pročitajte i ovo Otkriva Provjereno Prvo je devastirao Unu, a onda u prvom redu do mora izgradio vilu s bazenom: Evo kako je zaobišao proceduru

Pročitajte i ovo Kvaliteta života Referendum o zabrani kratkoročnog najma: "Ne možete sjediti po strani i čekati da se nešto dogodi”