Napad u Teheranu

Ubijen je vođa Hamasa: "Ovo neće proći nekažnjeno, to je kukavički čin!"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Rano jutros u Teheranu ubijen je vođa Hamasa Ismail Haniyeh.

Najviši politički vođa Hamasa Ismail Haniyeh ubijen je u Teheranu, objavio je Hamas rano jutros.

Hamas se oglasio priopćenjem u kojem stoji da oplakuju Haniyeha, čija je smrt posljedica podmuklog cionističkog napada na njegovu rezidenciju u Teheranu, nakon sudjelovanja u ceremoniji inauguracije novog iranskog predsjednika.

Atentat je potvrdila i Iranska revolucionarna garda.

"Ubojstvo političkog vođe Hamasa Ismaila Haniyeha neće proći nekažnjeno", rekao je hamasovac Musa Abu Marzouk te dodao da je to bio kukavički čin i neće proći nekažnjeno, piše CNN.

Izraelska vojska priopćila je i da su borbeni zrakoplovi izraelskih zračnih snaga u području Bejruta ubili Hezbolahova najvišeg vojnog zapovjednika i šefa njegove strateške jedinice Fuada Shukra, poznatog također kao Sajid Muhsan.

Fuad je služio kao desna ruka glavnog tajnika Hezbolaha Hasana Nasralaha i bio je njegov savjetnik za ratne operacije, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Četiri kilometra vatrene linije FOTO/VIDEO Veliki požar u Tučepima munjevito se širi, vatra prodrla u park prirode: "Jako je ružan osjećaj. Pepeo leti po gradu"

"Fuad Shukr upravljao je Hezbolahovim napadima na Izrael od 8. listopada", dodaje se u priopćenju, u kojem se navodi da je on odgovoran za smrt 12-ero djece u nedavnom napadu na Majdal Shams na Golanskoj visoravni pod izraelskom okupacijom.

Naoružana skupina Hezbolah zanijekala je umiješanost u taj napad.

Pročitajte i ovo Poražavajuće Hrvatska je na samom vrhu crne liste! Stručnjaci upozoravaju na ubitačnu kombinaciju: "Djeca to ne čine bez razloga"

Libanonsko ministarstvo zdravstva objavilo je u međuvremenu da je, prema prvim informacijama, troje civila, žena i dvoje djece, ubijeno u izraelskom napadu u utorak navečer na južno predgrađe Beiruta, dok je 74-ero ljudi ranjeno.

Agencija AFP navodi da je udar bio usmjeren na Fuada Shukra, vojnog vođu proiranskog Hezbolaha te da izbor blizak ovoj skupini tvrdi da je on preživio udar, no AFP nije uspio provjeriti tu informaciju.

Pročitajte i ovo Širi se rat? Rusija, Iran i Turska poslale zlokobnu poruku: "Njegova krv nije prolivena uzalud"