voda nosi sve pred sobom

VIDEO Kaos zbog poplava: Zatvorene ceste i mnoge škole, slike potopljenih automobila šire se društvenim mrežama

Poplave u Velikoj Britaniji Foto: screenshot/mreža X
Velike količine kiše pale su u dijelovima Velike Britanije. Agencija za okoliš upozorila je sve da pažljivo planiraju putovanje. Na snazi su žuta i narančasta meteoupozorenja.

Poplave zbog obilnih kiša pogodile su dijelove Velike Britanije. Mnoge ceste i škole su zatvorene nakon što je u noći s nedjelje na ponedjeljak pala velika količina kiše. Meteorološke procjene najavljuju još kiše noćas.

Meteorološka služba upalila je narančaste i žute meteoalarme na području Engleske i Walesa - u Kentu, Surreyju i Sussexu te Gloucestershireu, Londonu, Northamptonshireu, Oxfordshireu te na istoku zemlje. Evakuirani su stanovnici najmanje 45 kuća s tih područja.

"Pozivamo ljude da pažljivo planiraju svoja putovanja, slijede savjete lokalnih hitnih službi na cestama i ne voze kroz poplavnu vodu – često je dublja nego što izgleda i samo 30 cm vode koja teče dovoljno je da vaš automobil ispliva", upozorila je Sarah Cook, dežurna voditeljica Agencije za okoliš i poplave.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

U Hertfordshireu je prijavljeno 260 poplava od nedjelje. Vlakovi diljem zemlje i dalje kasne. Promet je općenito otežan.

Poplava je uzrokovala kaos i u londonskom metrou tijekom nedjelje. 

Oštećen je i teniski teren na stadionu Wimbeldon, na kojem se uslijed kiše stvorila rupa. 

Utakmica trećeg kola Carabao kupa na stadionu Cherry Red Records između AFC Wimbledona i Newcastlea odgođena je.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Anneliese Dodds, laburistička zastupnica za istočni Oxford i državna ministrica za razvoj, zahvalila je hitnim službama u svom lokalnom području na suočavanju s poplavama.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Obilne padaline izazvale su poplave u Cannesu u Francuskoj, a gradska uprava na društvenoj mreži X priopćila je da su u tijeku jaka nevremena, povremeno praćena tučom.

Pozivaju sve građane na oprez tijekom putovanja jer su mnoge ulice poplavljene, uključujući i Mimon. Dodaju kako je prijavljena šteta u nekim podrumima i trgovinama, ali nema ljudskih žrtava.