Akcija specijalne policije

Na Jadranu pali pripadnici zloglasnog Kavaškog klana: Planirali likvidacije po zemlji

Slovenska specijalna policija, ilustracija Foto: Robert Fajt/Cropix
U velikoj akciji specijalne policije u Sloveniji uhićeni su važni pripadnici crnogorskog mafijaškog klana.

Velika akcija specijalne policije odigrala se u jadranskom gradu Piranu. Policija je uhitila tri osobe povezane s mafijaškim klanovima u Crnoj Gori, a prilikom uhićenja bili su primorani primijeniti sredstva prisile zbog opiranja uhićenju. Jedan je od njih tom prilikom i ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć.

Dvojica uhićenih važni su pripadnici Kavaškog klana, međunarodnog organiziranog kriminala iz Crne Gore, koji su nekoliko dana neprijavljeni boravili u Portorožu te planirali likvidacije u Sloveniji.

Pročitajte i ovo Nove provokacije Skandal u BiH zbog vojnika iz Srbije: "Ovo je klasični akt agresije"

Riječ je o D. Đ. i S. B. koje se sumnjiči da su u siječnju 2023. godine u Ljubljani likvidirali jednu osobu, kao i mnoge druge pripadnike suprotstavljenog Škaljarskog klana, također iz Crne Gore, javlja portal 24ur.com. Treći uhićeni vjerojatno je njihov pomagač na području Slovenije, no policija nije potvrdila te navode.

Pročitajte i ovo Promet Makarska Nezgoda na A1: Autobusu poznatog vlasnika pukla guma

"U interesu istrage i zaštite osobnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija u suradnji s drugim policijama i upravama i jedinicama na području Portoroža provela mjere u sklopu istrage kaznenog djela po službenoj dužnosti, u nadležnosti državnog odvjetništva", odgovorili su iz policije za slovenski portal.

Naglasili su i da u postupku nije korišteno vatreno oružje te da nije bila ugrožena sigurnost drugih osoba.