Sjeverna Gaza

VIDEO Izraelska vojska zadobila bolan udarac: Ubijen jedan od vrhovnih časnika

Snimka eksplozije koja je usmrtila pukovnika Daqsu Foto: screenshot/mreža X
Kod izbjegličkog kampa Džabalija u sjevernoj Gazi poginuo je pukovnik izraelske vojske Ehsan Daqsa. Ranjen je i zapovjednik bataljuna te dva časnika.

Izraelski pukovnik Ehsan Daqsa, zapovjednik 401. oklopne brigade izraelskih obrambenih snaga, ubijen je tijekom borbi u sjevernom Pojasu Gaze u nedjelju, objavila je izraelska vojska.

Daqsa, dva časnika te zapovjednik bataljuna pogođeni su eksplozivnom napravom dok su napuštali tenkove kako bi otišli do osmatračnica u Džabaliji u sjevernoj Gazi. Časnici su prošli s lakšim i srednje teškim ozljedama, a zapovjednik bataljuna teško je ranjen.

Pukovnik Daqsa (41), rodom iz grada Druza Daliyat al-Karmel, jedan je od najviših časnika koji su poginuli u borbama u Gazi. Zapovjedništvo nad 401. brigadom preuzeo je u lipnju, piše Times of Israel.

IDF je imenovao pukovnika Meira Bidermana, zamjenika načelnika 162. divizije, za vršitelja dužnosti zapovjednika 401. brigade. 

Ukupno je u borbama ubijeno šest pukovnika IDF-a, od kojih četiri tijekom napada 7. listopada.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Pročitajte i ovo Neočekivani susret Užas u šumi: Mrki medvjed napao muškarca dok je brao gljive

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji VIDEO Ovog nema ni u crtiću "A je to" - Pogledajte što su učinili radnici nakon što su oštetili temelj kuće: "Zidovi su popucali"

Pročitajte i ovo Neugodno iznenađenje u Moldaviji Veliki obrat: "Kriminalne skupine i strane sile napale su našu zemlju desecima milijuna eura, lažima i propagandom"