Uhićeni su

VIDEO Dvojica 16-godišnjaka zapalila helikopter, tvrde da im je za to obećan novac

16-godišnjaci zapalili helikopter Foto: screenshot/mreža X
Drugi put u mjesec dana tinejdžeri su zapalili helikoptere u Rusiji. U oba slučaja dječaci su tvrdili da im je za to obećan novac.

Dva 16-godišnjaka u zapadnosibirskoj regiji Omsk uhićena su i optužena za terorizam jer su zapalila helikopter, objavila je u utorak tiskovna služba regionalnog suda.

Obojica tvrde da im je za to nepoznata osoba, koja ih je kontaktirala na kanalu Telegram, ponudila 20.000 dolara. Poruke su navodno izbrisane, a mladim počiniteljima nikada nije isplaćeno što im je obećano.

Na društvenim mrežama objavljen je i video uhićenja mladića te priznanje jednoga od njih da je provalio na helidrom i zapalio helikopter dok ih ispituju ruski vojnici.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Optuženi su za terorizam te smješteni u administrativni pritvor na dva mjeseca.

Drugi put u mjesec dana

No, ovo je drugo podmetanje požara na helikopteru u mjesec dana.  Ranije ovog mjeseca Baza je izvijestila da je helikopter Utair Airlinea zapaljen u zračnoj luci Nojabrsk u Jamalskonenečkom autonomnom okrugu, piše Moscow Times.

I tada su bila privedena dva tinejdžera, u dobi od 13 i 14 godina. Dječaci su i u tom slučaju tvrdili da im je za podmetanje požara ponuđena velika svota novca - 50.000 dolara.

Pročitajte i ovo Pogledajte snimku VIDEO Migrante lovili po središtu grada: Nevjerojatno gdje su se skrivali prije dolaska policije

Pročitajte i ovo Veliko dva metra FOTO Golemo morsko čudovište isplivalo na obalu i užasnulo posjetitelje: Ovog ljeta viđeno je i u Puli

Pročitajte i ovo kolega spašava stvar Habijana od neugodne situacije spasio Piletić: Nije primijetio Milanovića?