U Sinaloi

Eskaliralo nasilje: U pucnjavi 19 mrtvih, uhićen vođa lokalnog kartela

Ilustracija Foto: Getty Images
Nasilje u Sinaloi eskaliralo je nakon uhićenja Zambade krajem srpnja u Teksasu, što je pojačalo rivalstvo među frakcijama kartela.

U pucnjavi kod glavnog grada meksičke države Sinaloe ubijeno je 19 osumnjičenih članova bande, a vođa lokalnog kartela je uhićen, priopćilo je meksičko ministarstvo obrane kasno u utorak.

Sukob se dogodio u ponedjeljak kada je više od 30 naoružanih napadača počelo pucati na vojnike, oko 11 kilometara od Culiacana, Sinaloe, navodi se u priopćenju. Dodaje se da su neki od napadača pobjegli nakon što su savezni agenti uzvratili vatru.

Uhićeni osumnjičenik identificiran je kao Edwin Antonio "N" - lokalni vođa frakcije kartela koja je povezana sa suosnivačem Ismaelom "El Majom" Zambadom

Policija je također zaplijenila sedam vozila i gotovo 30 komada vatrenog oružja, uključujući strojnice, kao i streljivo, pancirke i kacige.

Nasilje u Sinaloi eskaliralo je nakon uhićenja Zambade krajem srpnja u Teksasu, što je pojačalo rivalstvo među frakcijama kartela, prenosi Reuters. Zambada, koji je u 70-im godinama života, tvrdi da ga je oteo viši član frakcije Los Chapitos i da je protiv svoje volje odveden u SAD.

Pročitajte i ovo np sjeverni velebit Povratak rijetke vrste životinje koja na našim područjima nije viđena više od 70 godina

Pročitajte i ovo Loša vijest Nikad više maslina, a nikad manje maslinova ulja: Krivac je poznat, a sve će utjecati i na cijenu

Povezane teme