Hrvatska kuća

U Parizu otvorena Hrvatska kuća, ministar pod dojmom: "Vidite da je to pobjednički mentalitet"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Hrvatska delegacija koju čine premijer Plenković, ministar turizma i sporta Glavina i bivša predsjednica Grabar Kitarović, otvorili su u Parizu Hrvatsku kuću.

Na otvaranje Olimpijskih igara je stigla i hrvatska delegacija - sve je s tribina pratio premijer Andrej Plenković, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, ali i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora.

Pročitajte i ovo Prozvao i Kolindu Miro Bulj nezadovoljan otvorenjem Igara: "Više im nije dosta Eurosong"

U subotu ujutro su se družili s hrvatskim sportašima te otvorili Hrvatsku kuću, mjesto koje bi tijekom Olimpijskih igara trebalo okupljati hrvatske sportaše.

"Ta činjenica da su sportaši bili na brodovima, plovili Seinom, je bila baš baš lijepa, dojmovi ovog grada svjetlosti su uvijek fascinantni, dovoljno je doći ovdje", rekao je premijer Plenković.

"Sam setting, izravan pogled na Eiffelov toranj to je bilo nešto posebno magično", smatra bivša predsjednica.

Pročitajte i ovo Dobre vijesti Dnevnik Nove TV doznaje: Od utorka pojeftinjuje gorivo, vozači pogledajte kakve vas cijene očekuju

Ministra turizma i sporta posebno se dojmio stav naših sportaša.

"Posebno me se dojmio razgovor s našim sportašima koji su onako... vidite da je to pobjednički mentalitet, sve im je dobro, sve im se sviđa, prilagodili su se na vrijeme, okolnosti, ništa im ne smeta", rekao je Tonči Glavina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo LOV NA MEDALJE Hrvatska na OI 2024: Rezultati svih naših sportaša u Parizu