(Ne)jednakost

Preventivni zdravstveni pregledi samo za građane koji su podržali Vučića? "Ostali će biti pregledani ako stignu na red''

Poseban tretman građana (ilustracija) Foto: Getty Images
Potpredsjednica beogradske opozicijske Stranke slobode i pravde izjavila je da od početka kampanje za lokalne i gradske izbore u Domu zdravlja Zvezdara u Beogradu poseban tretman dobivaju oni koju su podržali listu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Svake nedjelje od početka kampanje za lokalne izbore u Domu zdravlja Zvezdara u Beogradu održavaju se preventivni pregledi različitih specijalističkih službi za građane koji su potpisom podržali listu Aleksandra Vučića, naprednjaka, socijalista i radikala, tvrdi Tijana Šerbula, potpredsjednica beogradske Stranke slobode i pravde.

Oni građani koji nisu na popisu moraju čekati red. "Bit će pregledani, ako stignu na red", objasnila je situaciju Šerbula. Dodala je i da se, prema riječima liječnika, zdravstvene usluge nedjeljom dodatno plaćaju.

No, nemaju svi liječnici i medicinske sestre mogućnost za dodatnu zaradu jer upraviteljica Doma zdravlja Zvezdara Aleksandra Ružičić koja je također kandidatkinja za općinski odbor na predstojećim izborima "raspoređuje samo one zdravstvene radnike koje ona želi i koji su bliski režimu".

Pročitajte i ovo REZULTATI IZBORA Oporba u Srbiji najavila prosvjed: "Izdano je 40.000 novih osobnih iskaznica za beogradske izbore"

“Ovo je samo još jedan dokaz da su ovi izbori baš kao i oni u prosincu neregularni jer se u kampanji zloupotrebljavaju i funkcije i javni resursi”, istaknula je Šerbula, piše N1 Srbija.

"Da bi izbori bili pošteni, potrebno je usvojiti sve zahtjeve opozicije i Proglasa od 9. ožujka i prioritetne preporuke ODIHR-a jer su izbori u istim uvjetima samo legalizacija i nastavak izborne prevare iz prosinca", kazala je Šerbula.