suđenje u tijeku

Tinejdžer ubio roditelje i troje braće i sestara pa nazvao hitnu i ubojstvo pokušao prišiti bratu

Ilustracija Foto: Getty Images
Tinejdžer u SAD-u je osuđen da je ubio roditelje i troje od svojih braće i sestara. Policija navodi da je, nakon ubojstva, pokušao sve prišiti jednom od braće.

Petnaestogodišnji dječak iz Washingtona u SAD-u optužen je za ubojstvo svojih roditelja i troje braće i sestara. Andrew Humiston suočava se s pet točaka optužnice za ubojstvo prvog stupnja i jednom točkom za pokušaj ubojstva.

Njegovi roditelji Mark i Sarah Humiston, kao i njegovih troje braće i sestara u dobi od 7, 9 i 13 godina pronađeni su mrtvi u njihovoj kući u četvrti izvan Seattlea, piše USA Today.

Jedina preživjela je jedanaestogodišnja djevojčica koja je u pucnjavi ozlijeđena i koja je najprije glumila da je mrtva, a zatim je pobjegla do susjedove kuće po pomoć. 

Nakon što je ubio roditelje te braću i sestre, Andrew je sam nazvao hitnu i rekao da je njegov 13-godišnji brat "upravo ustrijelio cijelu obitelj i potom počinio samoubojstvo".

Istražitelji su kasnije, na temelju dokaza, ustanovili da je osumnjičeni lagao te da je, nakon ubojstava, inscenirao mjesto zločina kako bi izgledalo je da je ubojstvo počinio njegov brat.

Osim toga, svjedok pucnjave bila je i jedina preživjela 11-godišnja sestra od počinitelja. U razgovoru s istražiteljima rekla je da se probudila uz zvuk pucnjave i vidjela jednog od svoje braće i oca kako leže u hodniku.

Zatim je njezin stariji brat ušao u njezinu spavaću sobu i upucao je nekoliko puta. Zatvorila je oči i neko vrijeme glumila da je mrtva dok osumnjičenik nije napustio prostoriju. Potom je uspjela pobjeći iz kuće kroz prozor i otrčati do susjedne kuće. 

Kakvu bi kaznu mogao dobiti?

Osumnjičeni je uhićen na licu mjesta i od tada se nalazi u zatvoru za maloljetnike. Tužiteljstvo je reklo da će zatražiti da se slučaj premjesti sa suda za maloljetnike na sud za odrasle.

Ako bude osuđen na sudu za maloljetnike, ovaj bi tinejdžer mogao biti zadržan samo do 25. godine. Ako pak bude osuđen na sudu za odrasle, mogao bi biti osuđen na kaznu zatvora od 25 godina do doživotne.

Pročitajte i ovo Čeka se reakcija Dramatični navodi Britanaca: "Crta je prijeđena, ovo je sada potencijalno treći svjetski rat"

Pročitajte i ovo Pokušaj zataškavanja Odgojiteljice u vrtiću dobile opomenu pred otkaz, otac bebe poručio: "To je bio veliki šok, pomiješalo se puno osjećaja"