Što je bio motiv?

Otkriće susjede Trumpova atentatora sve je iznenadilo: "Čudno, ali nedavno je to bilo u njegovu dvorištu..."

Slika nije dostupna
Susjeda atentatora Crooksa otkrila kako su u dvorištu njegove kuće bili transparenti potpore Trumpu.

Susjeda 20-godišnjaka Thomasa Matthewa Crooksa, koji je izvršio atentat na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa tijekom skupa u Butleru, otkrio je jedan neobičan detalj.

Naime, za američke medije kazala je kako su nedavno u dvorištu kuće Crooksove obitelji bili izloženi transparenti potpore Donaldu Trumpu.

Pročitajte i ovo 48 sati prije Otkriveno što je atentator radio prije napada na Trumpa, no jedna stvar istražiteljima ipak nije jasna

Istražitelji pokušavaju otkriti što je motiviralo Crooksa da izvede napad. FBI je objavio da istražuje pucnjavu kao potencijalni čin domaćeg terorizma i vjeruje da je Crooks djelovao sam.

Njegova politička opredjeljenja nisu jasna. Bio je registriran kao republikanski glasač u Pennsylvaniji, ali podaci pokazuju da je dao 15 dolara odboru progresivnog političkog djelovanja 20. siječnja 2021. – na dan kada je predsjednik Joe Biden položio zakletvu.

Pročitajte i ovo Rana faza istrage FBI došao do mobitela napadača na Trumpa: Hoće li on razotkriti motiv pucnjave?

Susjeda u Bethel Parku, predgrađu Pittsburgha u kojem je Crooks živio, rekao je da su prije tek nekoliko mjeseci vidjeli plakate potpore Trumpu u dvorištu kuće.

"Neko vrijeme su sigurno tamo stajali transparenti s porukama iz kampanje", rekla je Kelly Little.