Alison Pickering samo nekoliko dana je dijelilo od završetka fakulteta kad je preminula od alergijske reakcije nakon što je kuhar promijenio recept, a da o tome nije obavijestio ostatak osoblja u restoranu.
Studentica, koja je imala tešku alergiju na kikiriki, najčešće je jela upravo u tom restoranu zbog svoje sigurnosti.
"Neprestano bi odlazila u iste restorane i naručivala ista jela. To je za nju bilo uobičajeno", rekao je Alisin otac Grover Pickering za New York Post.
Kao i uvijek prije, tog je kobnog 12. svibnja 2023. Alison naručila jelo mahi mahi u koji je kuhar dodao umak od kikirikija, a da o tome nije obavijestio kolege.
"Odgrizla je nekoliko zalogaja i shvatila da nešto nije u redu", rekao je njezin otac i dodao da je bila dovoljno svjesna da si sama da EpiPen.
"Uspjela je čak otići i do automobila hitne pomoći, koja je brzo pozvana. Razgovarala je s liječnicima, ali negdje usput stvari su krenule nizbrdo", rekao je shrvani otac.
Alison je pala u nesvijest i više se nije probudila. Liječnici su utvrdili da je preminula od teškog anafilaktičkog šoka nakon što je pojela kikiriki.
Godinu i pol nakon kćerine smrti njezini roditelji rade na tome da ljudi ne umiru zbog skrivenih alergena u restoranima.
"Voljeli bismo osvijestiti osoblje i posjetitelje. Dio promjene uključuje da se unutar restorana komunicira o promjenama u receptima, posebno kad su u pitanju alergeni", rekla je Alisonina majka Joy Pickering.