novo saslušanje

Osumnjičeni za ubojstvo malene Danke dao novi iskaz: "Zbog ovog smo se zaustavili kod deponija..."

Danka Ilić Foto: Društvene mreže/Screenshot
Srđan Janković objasnio je detaljnije kretanje kobnog dana kada je ubijena Danka Ilić u Banjskom Polju u Srbiji.

Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, danas je ponovo saslušan u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru.

On je ostao pri svom prvom iskazu da je kobnog dana bio u Banjskom Polju, ali da nije vidio malenu Danku i da je nije udario službenim automobilom.

Prema saznanjima portala Nova.rs, Janković je danas odgovarao na dodatna pitanja tužitelja na okolnosti kretanja kobnog dana u Banjskom Polju. Janković je detaljnije objašnjavao kretanje kobnog dana, točnije sve ono što je tužitelju bilo nejasno nakon prvog saslušanja.

Srđan Janković Foto:Nova.rs

"On je objasnio i tijek kretanja nakon što je navodno Danka udarena, odnosno objasnio je da je razlog zadržavanja kraj deponija na Starobanjskom putu telefonski poziv", navodi izvor portala Nova.rs.

Na prijašnjem saslušanju početkom lipnja ove godine Janković je potvrdio da je kobnog dana bio u Banjskom Polju u okolici Bora s kolegom iz JKP-a Vodovod Dejanom Dragijevićem, no negirao je da su njih dvojica tog dana vidjeli Danku Ilić, kao i da su je udarili službenim automobilom.

Janković također tvrdi kako je njegov prvi iskaz nakon uhićenja u kojem priznaje ubojstvo iznuđen u policiji. Nakon toga se branio šutnjom, a onda je ipak odlučio dati iskaz. Sada je zbog njegovih tvrdnji da mu je priznanje iznuđeno otvoren predmet.