Strava i užas

Nakon poplava, na tržnicama se pojavilo meso uginulih životinja

Slika nije dostupna
Nakon poplava, na tržnicama nekoliko srpskih gradova, našle su se lešine uginulih životinja.

Lešine životinja preminulih u poplavama, našle su se na tržnicama gradova u Srbiji, potvrdila je to dr. Brana Radenković Damnjanović, predsjednica Srpskog veterinarskog društva, piše Kurir.

'Bilo je slučajeva da su uzimali leševe stoke, komadali ih i prodavali', rekla je dr. Radenković Damnjanović. Osim toga, prodavala se i uginula riba.

'Pojedinci su u poplavljenim područjima na teritoriju Velike Plane, Smederevske Palanke i Smedereva sakupljali ribu i prodavali je na tržnici. Građani su to primijetili i prijavili lokalnoj inspekciji, koja je brzo reagirala i spriječila da se to i dalje radi', rekla je Damnjanovićeva.

Iskoristio stradale u poplavama: U prihvatilištu krao mobitele, a sav novac spiskao na odjeću

Da se radi o pokušaju prodaje soma na tržnici u Smederevu potvrdila je prof. dr. Ljiljana Janković s Veterinarskog fakulteta u Beogradu. To je otkriveno, pa ribu nisu uspjeli prodati.

Bivši veterinarski inspektor Miroslav Stojšić kaže da je teško da se stoka koja se udavila nađe u prodaji jer se već raspada, ali da postoji mogućnost da se preživjela stoka razboli i prenese zarazu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook