Opasna situacija

Turisti su satima ostali zarobljeni 150 metara pod zemljom: Jedna osoba poginula

Rudnik zlata, ilustracija Foto: Getty Images
Turisti su satima bili zarobljeni u nekadašnjem rudniku, koji je sada turistička atrakcija. Jedna osoba je poginula, a četiri su ozlijeđene.

Dvanaest turista koji su satima bili zarobljeni u nekadašnjem rudniku zlata, koji je sada turistička atrakcija, spašeno je, rekao je guverner Kolorada Jared Polis nakon nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a četiri su ozlijeđene.

Nesreća se dogodila na dubini od oko 150 metara u bivšem rudniku zlata Mollie Kathleen u Cripple Creeku, oko 120 kilometara južno od Denvera, rekao je u četvrtak šerif okruga Teller Jason Mikesell.

Prema prvim nalazima, oštećena su kolica koja posjetitelje spuštaju u bivši rudnik, priopćio je šerif na konferenciji za novinare. Isprva je spašeno 11 ljudi, dok ih je 12 satima ostalo zarobljeno na dubini od oko 300 metara.

"Osjećam olakšanje jer je 12 ljudi zarobljenih u rudniku Mollie Kathleen sigurno spašeno", rekao je Polis u izjavi. Izrazio je pritom najdublju sućut obitelji i prijateljima osobe stradale u tom incidentu.

Pročitajte i ovo Nikad skuplje Hrana koju Hrvati obožavaju postaje luksuz: "Više me ništa ne iznenađuje"

Pročitajte i ovo Oglasio se Kremlj Sjeverna Koreja ušla u rat protiv Ukrajine? "Iza ruskih linija su. Neki su već ubijeni"

Povezane teme