usporedili troškove

Slovenci kukaju zbog visokih cijena u Hrvatskoj: "Skuplji su od Španjolske, Portugala, Grčke..."

Ilustracija Foto: Unsplash
Na slovenskoj televiziji emitiran je prilog o pomahnitalim cijenama u Hrvatskoj.

"Ljetovanje kod naših južnih susjeda skuplje je nego u Španjolskoj, Portugalu ili Grčkoj. Cijene nisu visoke samo u kafićima i restoranima već i u trgovinama", te je teze iznijela slovenska televizija Pop TV u svojoj emisiji 24UR.

Slovenci su se u prilogu žalili na cijene u Hrvatskoj i kao primjer naveli sladoledni kup u Opatiji koji je jedan influencer platio 17 eura, no to je bilo u hotelu od pet zvjezdica,.

Palačinka s namazom od lješnjaka, poslužena na plastičnom tanjuru, na Makarskoj rivijeri koštat će vas 5 eura, a 25 do 30 eura platit ćete ležaljke sa suncobranima, rečeno je u prilogu. 

Njemački savezni ured za statistiku izračunao je da, primjerice, u Turskoj noćenje u hotelu ili obrok u restoranu plaćaju 41 posto manje nego kod kuće, u Španjolskoj 26 posto, u Grčkoj 23 posto, u Hrvatskoj samo 18 posto manje nego u Njemačkoj. 

Pročitajte i ovo Što je idući korak? VIDEO Orban se sastao s predsjednikom svjetske velesile: "Nismo sami! Mirovna misija se nastavlja..."

Ne samo gostima već i Hrvatima polako je dosta - iz dućana izlaze sve tanjih novčanika. Sve je skupo, ništa nije pojeftinilo, kažu. 

Kako ne bi odgurnuli ruku koja ih hrani, ministar Tonči Glavina apelira na djelatnike u turizmu da obrate pozornost na svaki segment turističke ponude.

"Nema razloga da budemo jeftiniji od, recimo, Italije ili Španjolske, ali ne smijemo biti ni skuplji", rekao je ministar turizma Tonči Glavina, prenose Slovenci. 

Iz Hrvatske turističke zajednice poručuju pak da je u prvom polugodištu ostvareno šest posto više dolazaka gostiju i dva posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, a najviše su ih ostvarili Nijemci i Slovenci.

 

Povezane teme