Nakon "objave rata"

Sve ili ništa: Sjeverna Koreja spremna za apokaliptičnu borbu sa SAD-om

Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja poslala je upozorenje američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, obećavajući kako će ostvariti "konačnu pobjedu bez neuspjeha".

Sjeverna Koreja spremna je za apokaliptičnu borbu sa SAD-om, nakon što je Donald Trump objavio kako je "potpuno spreman" za razarajući napad.

The Sun izvješćuje kako priopćenje Generalnog saveza sindikata Koreje, jedinog pravnog sindikalnog saveza u kraljevstvu Kim Jong Una, ide u prilog diktatoru. "Stanovnici Sjeverne Koreje puni su entuzijazma za opskrbljivanje strateškog oružja za konačni obračun sa SAD-om", navodi se u priopćenju.

Prema Daily Staru, priopćenje je potaknulo ljude Sjeverne Koreje da riješe račune s američkim imperijalistima. Savez je, kako se izvješćuje, dodao: "Mi, radnička klasa, idemo u apokaliptičnu borbu protiv SAD-a." Šokantno priopćenje stiglo je nakon što je predsjednik Trump upozorio kako bi bilo koji američki vojni napad bio razarajući za Pjongjang.

Govoreći o mogućnosti vojnog napada, predsjednik Trump na konferenciji za novinare u Bijeloj kući izjavio je: "Mi smo potpuno spremni za drugu opciju. Ali ako uzmemo u obzir tu opciju, bit će poražavajuća i razorna za Sjevernu Koreju. To se zove vojna opcija. Ako ju moramo upotrijebiti, učinit ćemo to."

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje izjavio je kako su Sjedinjene Države "objavile rat" Sjevernoj Koreji. Rekao je i kako je njegova država zadržala pravo napada na američke bombardere – čak i izvan sjevernokorejskog zračnog prostora, piše News.com.au. Lee Cheol Noo, šef Odbora za obavještajnu službu Narodne skupštine, rekao je: "Sjeverna Koreja preselila je ratne zrakoplove i ojačala obranu duž istočne obale."