Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije prva opcija

Trump je "potpuno spreman" za vojno djelovanje protiv Sjeverne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u utorak da je "potpuno spreman" za vojno djelovanje protiv Sjeverne Koreje bude li trebalo zbog njezinih nuklearnih i raketnih pokusa.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da vojna opcija "nije prva, ali budemo li se odlučili za tu opciju, to će biti razorno za Sjevernu Koreju".

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

"Sve bi zemlje morale raditi na tome da se osigura potpuna denuklearizacija Sjeverne Koreje", rekao je Trump, pohvalivši stajalište Kine koja je nedavno u Vijeću sigurnosti poduprla rezolucije o Sjevernoj Koreji.

Američki državni tajnik Rex Tillerson otputovat će u trodnevni pojset Kini na razgovore koji će početi u četvrtak, a bit će također fokusirani na Sjevernu Koreju, objavio je State Department.

Trumpovi komentari dolaze u vrijeme eskalacije retorike između Washingtona i Pjongjanga.

U izjavi nakon razgovora sa španjolskim premijerom Marianom Rajoyom Trump je pohvalio Španjolsku zbog toga što je protjerala sjevernokorejskog veleposlanika iz Madrida i pridružila se međunarodnim naporima radi izolacije režima Kim Jong Una.

Američki ministar obrane James Mattis istaknuo je nešto ranije u utorak u New Delhiju da Sjedinjene Države žele "diplomatski" riješiti krizu sa Sjevernom Korejom.

"Naš je cilj riješiti to diplomatskim putem i vjerujem da je predsjednik Trump bio veoma jasan u vezi s tim", rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene