napadi sa svih strana

VIDEO Rusi ispalili balističke projektile na Kijev, Ukrajinci žestoko uzvratili: Gori i u Rusiji

Napad na Rostov Foto: X/Screenshot
Krhotine ukrajinske bespilotne letjelice izazvale su požar u industrijskom skladištu u ruskoj regiji Rostov.

Ukrajinske jedinice protuzračne obrane pokušavale su odbiti ruski zračni napad na Kijev rano u nedjelju, priopćila je vojna uprava ukrajinskog grada, dok je guverner ruske regije Rostov rekao da su krhotine ukrajinske bespilotne letjelice izazvale požar u industrijskom skladištu.

Reuters je rano ujutro u nedjelju izvijestio da je njihov svjedok u Kijevu čuo eksplozije koje su zvučale poput sustava protuzračne obrane.

Kijev, njegova okolna regija i većina središnje i sjeveroistočne Ukrajine (bili) su pod upozorenjem o zračnim napadima od oko 02,00 sata (GMT).

Istodobno, iz ruske regije Rostov su izvijestili da je ukrajinski napad dronovima izazvao požar dizelskog goriva u industrijskom skladištu.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

"Vatrogasne jedinice pozvane su da ugase požar", rekao je guverner jugozapadne ruske regije Rostov Vasily Golubev u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Baza, Telegram kanal blizak ruskim policijskim snagama, objavio je da je oštećeno skladište nafte u Rostovu.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Nije bilo trenutačnih komentara iz Ukrajine.

Kijev je često govorio da su njegovi zračni napadi na rusku vojnu, energetsku i prometnu infrastrukturu odgovor na stalne napade Moskve na ukrajinski teritorij.

Rusija lansirala treći balistički projektil na Kijev u kolovozu

Rusija je u nedjelju lansirala svoju treću balističku raketu na Kijev u kolovozu, a preliminarni podaci pokazuju da je svo zračno oružje uništeno pri približavanju gradu, priopćila je vojna uprava ukrajinskog glavnog grada.

 

"Ovo je već treći balistički napad na glavni grad u kolovozu, s točnim razmakom od šest dana između svakog napada", rekao je Serhiy Popko, šef kijevske vojne uprave u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

“Prema preliminarnim informacijama, Rusi su opet, treći put zaredom, najvjerojatnije upotrijebili sjevernokorejske balističke rakete", dodao je Popko, napominjući i da su jedinice protuzračne obrane Ukrajine također uništile niz bespilotnih letjelica koje je lansirala Rusija.

Opseg napada nije odmah jasan, a Popko je rekao i da trenutno nema izvješća o žrtvama ili šteti.

Reuters nije mogao neovisno potvrditi tip lansiranih projektila. Reutersov svjedok čuo je eksplozije koje su zvučale poput sustava protuzračne obrane rano u nedjelju.

Pročitajte i ovo Strašna nesreća u Dalmaciji Auto naletio na pješake, poginula majka, djeca teško ozlijeđena: "Ovo je gore od Divljeg zapada"

Pročitajte i ovo U Njemačkoj VIDEO Kaos na glazbenom festivalu: Zapalio se panoramski kotač, više od 30 ljudi ozlijeđeno

Otprilike dva sata nakon početnog napada, Kijev, njegova okolna regija i većina središnje i sjeveroistočne Ukrajine bili su pod novim upozorenjima o zračnim napadima, s prijetnjama novih projektila prema gradu, rekle su ukrajinske zračne snage.