Bit će napeto

Ruski vojnici bijesni zbog dolaska sjevernokorejskih snaga: "Što da radimo s je*benim Kinezima?"

Ruski vojnici Foto: X / Screenshot
Ruski vojnici nisu pretjerano oduševljeni sjevernokorejskim vojnicima koji će im se pridružiti na ratištu. U snimci koju je presrela ukrajinska obavještajna služba, vrijeđali su ih.

Sjevernokorejski vojnici koji bi se uskoro trebali ruskim snagama pridružiti na ratištu izgleda neće biti prijateljski dočekani.

Ukrajinska obavještajna služba objavila je snimke presretnutih razgovara između ruskih vojnika. U njima, Rusi s prijezirom govore o sjevernokorejskim vojnicima nazivajući ih "K bataljon" i "je*enim Kinezima".

Na istoj snimci čuje se kako jedan od vojnika drugom opisuje dojmove nakon upoznavanja sjevernokorejskih vojnika, piše CNN.

"Stoji on tamo razrogačenih očiju, kao je*em ti. Došao je ovdje i pita što će raditi", rekao je jedan od vojnika.

"Jedna od stvari koju ne razumijem je kako ćemo osigurati tri časnika za 30 ljudi. Gdje ćemo ih nabaviti? Odakle ćemo ih izvući?", pitao je ruski vojnik.

"Je*eno vam kažem, sutra dolazi 77 komandnih bataljona. Imaju komandanta i zamjenika", odgovorio mu je drugi.

Ove snimke otkrivaju i da je kretanje sjevernokorejskih trupa bilo planirano za jutro 24. listopada na području terenskog kampa Postojalje Dvori u ruskoj regiji Kursk na koju je Ukrajina izvela iznenadni upad u kolovozu ove godine.

Pročitajte i ovo eskalacija sukoba Sjeverna Koreja potvrdila najgore noćne more Ukrajine i njezinih zapadnih savjetnika: "To je u skladu s međunarodnim pravom..."

Pročitajte i ovo NOVI CROBAROMETAR Pogledajte kako bi prošli Milanović i Primorac da su sada izbori: Dnevnik Nove TV donosi i kako stoje HDZ, SDP i ostali