JOŠ JEDAN ZAGRIZAO PRAŠINU

Umirovljeni ruski dužnosnik blizak Putinu i tajnim službama misteriozno pao niz stupe i slomio vrat

Konstantin Romodanovski Foto: Afp
Konstantin Romodanovski, 67-godišnji umirovljeni ruski državni dužnosnik s vezama s Putinom i kremaljskim tajnim službama umro je pod veoma čudnim okolnostima u svojoj daći gdje je pronađen na dnu stepenica i slomljenog vrata.

Bivši direktor ruske Federalne migracijske agencije, Konstantin Romodanovski, pronađen je mrtav u svojoj daći u ruskoj provinciji. Ruski mediji nagađaju o nekoliko uzroka smrti: hepatitis C, komplikacije zbog dijabetesa ili jednostavan pad sa stepenica dok je bio pijan.

S druge strane, takve nesreće se nešto neobično puno događaju i nekim drugim visoko pozicioniranima službenicima FSB-a i poznatim biznismenima koji su povezani s tzv. Sankt Petersburg-Petrozavodovsk grupom. U svakom slučaju, Romodanovski više nikome neće moći ništa reći o ničemu.

Romondanovski je godinama djelovao kao Putinove 'oči i uši' u nekoliko vladinih odjela - poglavito u Ministarstvu unutarnjih poslova, dok je uvijek ostao pridruženi časnik tajnih službi. Također je navedeno da ima 'inkriminirajuće dokumente o mnogim sadašnjim političarima, poslovnim ljudima i zaposlenicima tajnih službi. Također je bio aktivan, radeći u upravnim odborima tvrtki koje je kontrolirala moćna tajna služba FSB.

"Ne mogu vjerovati. Razgovarao sam s njim prošli tjedan. Bio je pun energije i planova." izjavio je vodeći pro-Putinovski zastupnik Alexander Khinshtein.

Nije bilo službene izjave o uzroku njegove smrti, ali to je posljednja od desetaka misterioznih smrti tijekom Putinova rata protiv Ukrajine.

Pročitajte i ovo Doznaje Dnevnik Nove TV Optužni prijedlog protiv Anne Dujić završio je u rukama sutkinje koja je na rodiljnom dopustu

Pročitajte i ovo "Povijesna pogreška" Nakon Anušića, i Grlić Radman se obrušio na Milanovića: "On obmanjuje i zastrašuje javnost"

Povezane teme