noćni napad

FOTO Rusija lansirala stotine dronova i rakete na ukrajinske gradove: "Požar je velikih razmjera"

Napad Rusije na Ukrajinu Foto: Afp
Rusija je tijekom noći lansirala 136 bespilotnih letjelica i tri rakete na ukrajinske gradove.

Rusija je tijekom noći pokrenula niz napada bespilotnim letjelicama i projektilima ciljajući Kijev i druge ukrajinske gradove, a to je uzrokovalo požar u industrijskom postrojenju u zapadnoj ukrajinskoj regiji Ternopilj, rekli su ukrajinski dužnosnici u srijedu.

Rusija je tijekom noći lansirala 136 bespilotnih letjelica i tri rakete, a ukrajinska protuzračna obrana uništila je mnoge, objavile su ukrajinske zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Napad Rusije na Ukrajinu Foto:Afp

Veći dio Ukrajine bio je pod uzbunom za zračni napad u srijedu ujutro. Zračne snage rekle su da je Rusija lansirala bespilotne letjelice u nekoliko valova i u različitim smjerovima.

Napad Rusije na Ukrajinu Foto:Afp

"Požar velikih razmjera u regiji Ternopilj u međuvremenu je ugašen", objavila je vojna uprava regije u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Ozlijeđenih nije bilo", dodali su iz uprave.

Nije odmah bilo jasno koji objekt gori.

Sve bespilotne letjelice koje su ranije tijekom noći gađale Kijev uništene su i nema izvješća o šteti ili ozlijeđenima, ali postoji novi rizik od napada, rekao je Sergij Popko, čelnik kijevske vojne uprave na Telegramu.

Pročitajte i ovo "Smijali su mi se na šalteru" Povratnica iz Irske ogorčena tretmanom u domovini: "Nakon dva mjeseca već sam htjela natrag. Notorna je laž da nas Hrvatska želi, evo i zašto"

Pročitajte i ovo Pitanje prioriteta Objavljeni zabrinjavajući podaci: "Ovako nije bilo od 1991."

Povezane teme