Žestoki napadi

VIDEO Ukrajinci napali Rusiju s više od 150 dronova! Gore rafinerija i elektrane kod Moskve, šire se snimke

U ukrajinskim napadima dronovima pogođene su rafinerija u Moskvi i dvije elektrane

Masovni ukrajinski napadi dronovima pogodili su rafineriju u Moskvi i dvije elektrane, prema ruskim izvješćima u nedjelju.

U rafineriji Kapotnja koja se nalazi u jugoistočnoj četvrti Moskve izbio je požar, ali su ga vatrogasne ekipe nakon nekog vremena uspjele staviti pod kontrolu, javlja državna novinska agencija TASS.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Službeno su potvrđeni napadi na elektranu na južnom rubu Moskve i na elektranu u regiji Tver oko 100 kilometara sjeveroistočno od metropole. Ruski mediji objavili su na internetu nepotvrđene videosnimke koje upućuju na to da gore i ta dva postrojenja.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Gradonačelnik Sergej Sobjanin izvijestio je na Telegramu da su krhotine dronova pale na periferiju Moskve. Ministarstvo obrane u Moskvi objavilo je da je 158 ukrajinskih dronova presretnuto noću iznad 15 različitih ruskih regija.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Broj se ne može neovisno potvrditi, ali to je najveći do sada prijavljeni broj ukrajinskih bespilotnih letjelica.

Ruske snage izvršile su invaziju na Ukrajinu prije dvije i pol godine po nalogu predsjednika Vladimira Putina. Rusija je također velikim dijelom uništila ukrajinske elektrane svojim dalekometnim oružjem, koje Ukrajina nema. Ukrajina se brani velikim brojem dronova koji napadaju ruska industrijska postrojenja.

U međuvremenu se oglasio ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski. 

"Potpuno je opravdano da Ukrajinci odgovore na ruski teror svim mogućim sredstvima da ga zaustave. Svaki dan i noć naši gradovi i sela trpe neprijateljske napade. Samo u proteklom tjednu, Rusija je lansirala više od 160 projektila različitih tipova, 780 vođenih zračnih bombi i 400 udarnih bespilotnih letjelica različitih vrsta protiv našeg naroda", rekao je i pozvao na veću potporu Ukrajini.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo dugoročna predviđanja Velika prognoza za iduća tri mjeseca: Meteorolozi objavili kakva nas jesen čeka

Pročitajte i ovo Napadi na Rusiju VIDEO Masovni napad dronovima na Moskvu i okolne regije: Gori jedna od najvećih termoelektrana