Izvanredno stanje

VIDEO Rusi raketirali supermarket pun ljudi: Jezivi prizori, puno je mrtvih, mnogi su pod ruševinama

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Četvrti dan traju borbe u ruskoj regiji Kursk, a Rusija je optužila ukrajinske trupe da su u utorak prešle granicu, ušle u regiju Kursk i pokrenule masivni napad.

 

  • ukrajinske snage upale su u Kursku oblast u Rusiji

  • proglašeno je izvanredno stanje u regiji Kursk

  • ukrajinska vojska tijekom noći je pogodila ruski vojni aerodrom

  • širi se snimka uništenog ruskog konvoja, navodno su stotine poginulih vojnika
        

Pratite iz minute u minutu:

13:20 Ruski napad na supermarket je izveden dok je u trgovini bilo puno ljudi. Ubijeno je najmanje 10 ljudi, a više od 35 ih je ranjeno, objavio je ukrajinski Ured za hitne situacije. Pod ruševinama trgovine je još ljudi. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

12:23 Rusija je napala supermarket u gradu Kostiantynivka te je ozlijeđeno sedam osoba. Grad se nalazi u Donjeckoj oblasti. "Rusi su granatirali grad cijevnim topništvom i pogodili supermarket", rekao je guverner te dodao da je jedan od ozlijeđenih u teškom stanju. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

12:15 Apti Alaudinov, zapovjednik čečenske jedinice Ahmat, koja se bori za Rusiju, rekao je da su ukrajinske snage napredovale oko 10 kilometara u Kursku oblast od 7. kolovoza. "Situacija nije nepovratna, ništa se nadnaravno nije dogodilo. Ali da, naši su ljudi poginuli, to je činjenica. Neprijatelj je ušao u nekoliko naselja", rekao je Alaudinov.

12:00 Ukrajinske trupe pokušale su prijeći rijeku Dnjipro s oko 20 brodova, no taj je njihov pokušaj odbijen, tvrde ruski mediji.

11: 20 Guverner regije Lipeck Igor Artamonov objavio je da je masovan napad ukrajinskih dronova uzrokovao eksplozije, prekinuo opskrbu strujom i ozlijedio devetero ljudi.

11:10 Ukrajinska vojska objavila je da je tijekom noći pogodila ruski vojni aerodrom u zapadnoj regiji Lipeck te da je oštetila zalihu navođenih raketa te pokrenula niz detonacija. U toj zračnoj bazi smješteni su ruski zrakoplovi Su-34, Su-35 i MiG-31, piše BBC.

11:00 Društvenim mrežama širi se snimka na kojoj se vidi uništena kolona vozila ruskih oružanih snaga u selu Žovtneve u Kurskoj oblasti. Vide se spaljeni kamioni po kojima su razbacana tijela ruskih vojnika. Procjenjuje se da svaki od tih kamiona može prevesti do 35 potpuno opremljenih vojnih osoba. Video prikazuje 14 uništenih vozila, što sugerira da je ruska vojska mogla izgubiti do 490 vojnika u jednoj noći u udaru. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

9:10 Geolocirane snimke pokazuju da su ukrajinske snage nastavile brzo napredovati u Kursku oblast, a navodno su prisutne u područjima čak 35 kilometara od međunarodne granice sa Sumskom oblasti, objavio je Institut za proučavanje rata (ISW).

8:20 Ukrajinska vojska je priznala da je ciljala rusku regiju u noćnom napadu dronom. "Večeras su obrambene snage Ukrajine napale zračnu luku Lipetsk", rečeno je. Ruski guverner regije rekao je da je evakuirao nekoliko sela nakon masovnog napada bespilotnim letjelicama.

8:00 U četvrtak navečer proglašeno je izvanredno stanje u regiji Kursk.

7:00 Rusija je u petak evakuirala ljude iz dijelova svoje zapadne regije Lipeck, nakon što je masovni napad ukrajinskih bespilotnih letjelica izazvao eksplozije, prekid opskrbe strujom i ranio šest osoba, rekao je regionalni guverner Igor Artamonov.

6:45 Četiri sela evakuirana su nakon što je proglašeno izvanredno stanje u okrugu Lipeck, rekao je Artamonov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, a neka od njih nalaze se u blizini baze zračnih snaga.

6:42 Požar je izbio u zračnoj bazi izvan grada Lipecka, izvijestila je novinska agencija Interfax citirajući lokalne službenike za hitne slučajeve. Pozivi na društvenim mrežama da se evakuira cijeli grad bili su dio kampanje psihološkog rata Ukrajine, dodao je Artamonov.

6:40 Pojavile su se i prve snimke koje pokazuju kako stanovnici grada Lgova masovno napuštaju svoje domove. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Pročitajte i ovo Važan rok je prošao "Bolje oni nego pedikeri, kuhari ili nešto slično": Tko će raditi u vrtićima?

Pročitajte i ovo Potraga na Floridi VIDEO/FOTO Dirljivi prizori: Zamjenik šerifa spasio autističnog dječaka (5) iz jezera u šumi - "Kad me zagrlio..."