Rat u Europi

Rusi napreduju u Donjecku: "Zauzeli smo selo nadomak ključnog grada"

Uništeno selo u Donjecku Foto: Afp
Rusi tvrde da su preuzeli kontrolu nad selom nedaleko ključnog grada.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak navečer da su njegove snage preuzele kontrolu nad selom Maksimilijanivka, manje od 10 kilometara od ključnog grada Kurakove u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjeck. Reuters nije mogao neovisno potvrditi izvješće s bojnog polja.

Sektor Kurakove, zapadno od regionalnog središta Donjecka pod ruskom kontrolom, jedna je od žarišnih točaka stalnog napredovanja Rusije kroz regiju. Rusija je vršila pritisak da dođe do logističkog središta Pokrovsk, oko 50 kilometara sjevernije.

Glavni stožer ukrajinske vojske, u kasnom večernjem izvješću, rekao je da su ukrajinske snage odbile 36 od 45 pokušaja proboja u blizini Kurakove u 24 sata. Popularni ukrajinski vojni blog DeepState pokazao je da je kontrola nad Maksimilijanivkom osporavana.

Pročitajte i ovo stao pred kameru Provjerenog Kako je ovo uopće moguće? Bivši političar vara sve redom, žrtve nemoćne, a njegove izjave šokantne: "Svi lažu"

Pročitajte i ovo Dočekao ga otkaz Prodavačica na sjeveru Hrvatske šokirala se kad je vidjela što je u smeću: Za sve je kriv jedan čovjek



 

Povezane teme