Već digli zastave?

Rusi sve bliže osvajanju ''tvrđave'', poslali dodatne snage: "Napadaju s tri strane, a mi..."

Ruski vojnici podignuli zastavu na uništenoj zgradi, navodno u gradu Vuhledaru Foto: x.com/Screenshot
Na društvenim mrežama pojavile su se snimke ruske zastave, navodno podignute u Vuhledaru.

Ukrajinski vojnici u gradu Vuhledaru mogli bi pasti pod ruske ruke nakon više od dvije i pol godine rata. Iako je grad dugo odolijevao, pojavile su se snimke ruske zastave podignute u Vuhledaru.

Rusi su već zauzeli Ukrainsk, obližnji Selidove napadaju s juga i tako utvrđuju pozicije u planiranom opkoljavanju Vuhledara. Žestoke borbe vode se i za sela Hirnik i Čukurine, a osvoje li ih, Rusi će se domoći zapadne obale akumulacijskog jezera Kurahove, dok je istočna obala nadomak ruskih snaga.

"Rusi napadaju s tri strane, a mi imamo sve manje hrane i municije", rekao je ukrajinskom blogeru Stanislavu Bunjatovu neimenovani vojnik.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Ukrajinske snage gube ljude na spomenutim ratištima. Vuhledar je poznat i kao tvrđava jer su Rusi od početka invazije bezuspješno pokušavali osvojiti taj grad, pritom trpeći velike gubitke.

Ipak, čini se da Putinove snage opasno prijete jer je nekoliko ruskih vojnih blogera pisalo da je grad gotovo potpuno opkoljen i predviđaju da će vrlo brzo pasti. Službeni izvori govore da su Rusi baš na to bojište poslali dodatnih pet tisuća vojnika te planiraju veliki napad i končano preuzimanje grada, piše britanski The Telegraph.

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Oni imaju pravo na besplatno dopunsko osiguranje: Provjerite jeste li među njima

Pročitajte i ovo "Bio sam u šoku" Otrovana su mu četiri psa, poslao upozorenje drugima: "Izveo sam ih u šetnju, ujutro su bili mrtvi. Na nasipu sam pronašao ovo!"

Povezane teme