prestrašno

Radnik trgovačkog lanca otkrio što rade s mesom kojem istekne rok trajanja: "Umjesto da se baci..."

Ilustracija Foto: Getty Images
Jedan je neimenovani radnik odlučio pomoći kupcima i raskrinkati trgovačke lance tako što je otkrio što rade s proizvodima kojima istekne rok trajanja.

Radnik jednog trgovačkog lanca u Srbiji svojedobno je otkrio što trgovci rade u situacijama u kojima proizvodima u njihovim trgovinama istekne rok trajanja.

Neimenovani radnik odlučio je raskrinkati trgovačke lance i priznati što sve trgovci moraju raditi kako bi prekrili mane i nedostatke trgovina u kojima rade.

"Svi radimo sve. Istovremeno premještamo kutije s prolaza, siječemo meso, skrivamo proizvode kojima je istekao rok trajanja, pakiramo ih na police, popravljamo hladnjake koji se kvare najmanje jednom tjedno", objasnio je.

Radnik je iznio i detalje o tome kako se tretira meso nakon što mu istekne rok trajanja.

"Ako se ne proda svježe meso, umjesto da se baci, ono se šalje na daljnju obradu. Takvo se meso opere u octu i vodi, samelje nekoliko puta na stroju, napuni začinima i od toga se prave kobasice i ćevapi", rekao je.

Nadalje je objasnio kako proizvodi kojima istekne rok trajanja najčešće nisu izbačeni iz prodaje kako bi se spriječio gubitak. Umjesto toga radnici su zaduženi za mijenjanje naljepnica s datumima na proizvodima.

Radnik je apelirao i na to da potrošači budu oprezni prilikom kupovanja namirnica te da se oboružaju savjetima za prepoznavanje starih proizvoda.

Pročitajte i ovo Nije se odazivao na rasprave Šou program na suđenju Mamićima: Policija privela na sud bivšeg golmana, evo što je otkrio

Pročitajte i ovo odsad i na autocesti Vozači, pripazite! Na ove 84 lokacije postavljaju se kamere za nadzor brzine