Zaziva uništenje NATO-a

Rusija predstavila zastrašujuće oružje koje koristi termobarične rakete, Putinov propagandist poručio: "Već ste u trećem svjetskom ratu!"

Sustav TOS-3 u akciji Foto: X screenshot
Jedan od glavnih ruskih propagandista i podržavatelja Vladimira Putina Vladimir Solovjoj rekao je na državnoj televiziji da je treći svjetski rat već u tijeku.

"Želite treći svjetski rat? Već ste u njemu", rekao je Vladimir Solovjov nakon što je i ruski predsjednik Vladimir Putin ranije upozorio zemlje NATO-a da bi trebale biti svjesne što je na kocki kada dopuštaju Ukrajini da napada ruski teritorij zapadnim oružjem.

"Vojna postrojenja i skladišta na cijelom teritoriju NATO-a treba dići u zrak ako proizvode i drže opremu namijenjenu za napad na Rusiju", rekao je Solovjov, koji kaže i kako Rusija mora stvoriti "sve uvjete za nanošenje kolosalne štete ljudstvu i opremi NATO trupa stacioniranih bilo gdje u svijetu", prenosi Newsweek i dodaje kako je Solovjov poznat po zapaljivoj retorici, ratnom huškanju i strašenju nuklearnim oružjem. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 Rusija otkrila novo oružje

A TOS-3 Dragon najnoviji je termobarički raketni bacač koji je otkrila Rusija i koji je rusko Ministarstvo obrane kategoriziralo kao teški bacač plamena. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Sustav TOS-3 navodno je izgrađen na šasiji tenka T-90 i opremljen je raketama od 220 mm, uobičajenim kalibrom za ruske teške sustave koji koriste termobarične, a opremljen je kavezima, u obliku dodatnog oklopa, kako bi se poboljšala zaštita vozila od dronova samoubojica, javlja Defence blog.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Povezane teme