potraga odgođena

Iz olupine skupocjene jahte izvučeno pet tijela, britanski stručnjak objasnio: "Bilo je slučajeva preživjelih u sličnim situacijama..."

Nakon havarije u ponedjeljak ujutro, ronioci su uspjeli pronaći pet od šest tijela. Potraga za posljednjim odgođena je do ujutro.

Ronioci koji pretražuju olupinu superjahte koja je u ponedjeljak potonula u blizini obale Sicilije pronašli su tijela pet od šest nestalih putnika. 

Daily Telegrah je objavio, govoreći o kasnije pronađenim žrtvama, da se radi o tijelima britanskog poduzetnika Mikea Lyncha i njegove kćeri Hanne. 

Sada je ukupni broj žrtava u potonuću jahte pet, nakon što je odmah u ponedjeljak pronađeno prvo tijelo.

Prva dva tijela koja su pronađena u srijedu tijekom dana iskrcana su u luku Porticello. Nekoliko sati kasnije iz vode su izvučena još dva tijela prije nego što je potraga prekinuta kad je pala noć.

Jahte tog tipa imaju nepropusna vrata koja mogu stvoriti zračne džepove u kojima se može neko vrijeme preživjeti, rekao je britanski stručnjak.

"Bilo je slučajeva preživjelih u takvim zračnim džepovima", rekao je Jean-Baptiste Souppez, britanski inženjer i član Kraljevske institucije pomorskih arhitekata, u komentaru za Science Media Centre.

Naveo je kao primjer slučaj nigerijskog pomorca Harrisona Okenea, koji je spašen 2013. nakon tri dana provedenih u zračnom džepu kada mu se brod preokrenuo na nemirnom moru kod obala Nigerije.

"Jednostavno nije moguće reći jesu li se na Bayesianu formirali zračni džepovi", dodao je.

Nekoliko sati prije nevremena koje je uzrokovalo potonuće broda na jahti dugoj 56 metara trajala je zabava.

Britanski tajkun Mike Lynch, kojeg su zvali "britanskim Billom Gatesom", slavio je s prijateljima, suradnicima i odvjetnicima što je u lipnju u SAD-u oslobođen optužbi za prijevaru za što je mogao dobiti dugu zatvorsku kaznu.

Uz Lyncha i njegovu kćer Hannu, gosti na brodu su bili i Jonathan Bloomer, predsjednik upravnog odbora Morgan Stanley Internationala, ogranka američke banke i osiguravatelja Hiscoxa, njegova supruga te Chris Morvillo, odvjetnik koji je branio Lyncha na suđenju u SAD-u, sa suprugom.

Pročitajte i ovo Za Dnevnik Nove TV Hrabri Damir iz Vukovara ispričao je kako se osjeća prije operacije: "Izabrala je lošeg protivnika, jer ja sam siguran da ću je i drugi put poraziti"

Pročitajte i ovo traga se za još četvero Dva tijela izvučena iz olupine luksuzne jahte nedaleko od Sicilije: Traga se za britanskim tajkunom

Povezane teme