Detalji sa suđenja

"Prikriva se jedna važna činjenica": Odvjetnik instruktora pucanja iz streljane o dječaku ubojici i njegovom ocu

Dječak ubojica prebačen na sud iz dječje Psihijatrijske bolnice Foto: Cropix
Instruktor pucanja iz streljane u četvrtak je svjedočio na sudu.

 

 

Miroslav Živković, branitelj Nemanje Marinkovića instruktora streljane u koju je kako se sumnja otac Vladimir K. dovodio sina učiti pucati u četvrtak je na suđenju objasnio do detalja sve što je znao o dječakovim dolascima u streljanu.

"Na današnjem suđenju konačno je utvrđeno da moj klijent nije kriv, odnosno da nije direktni očevidac da je dječak pucao iz pištolja.  Moj klijent nije ni sporio da je Vladimir K. sa sinom bio u streljani i da su vježbali. Tome je doprinijela špekulacija da je djeci zabranjeno pucati u streljani. Nije im zabranjeno, ali to mora biti pod strogo, određenim, kontroliranim uvjetima. Oni moraju biti članovi kluba, a radi se o malokalibarskom oružju i uz strog nadzor instruktora. A ovdje je bio slučaj da je otac na svoju ruku obučavao maloljetnika", rekao je odvjetnik.

Naglasio je da je otac je dječaka samovoljno i dobrovoljno doveo u streljanu.

"Nitko od instruktora nije radio nešto što je zabranjeno. Nitko ga nije obučavao sa vatrenim oružjem i velikim kalibrom od devet milimetara, što je radio otac, bez da je ikoga obavijestio. Pravilo svakog streljačkog kluba je da morate instruktora obavijestiti je li netko drugi, pogotovo osoba koje nema iskustva, puca. I po pravilniku streljane je navedeno da obuku jedino može davati instruktor kluba. Moj klijent nije sporio da su dolazili u streljanu, već da ne može utvrdit sa sigurnošću da je dječak pucao i on nije direktni očevidac, niti je bilo moguće to vidjeti jer su boksovi u streljani takvi da ne možete da vidite tko je pored", rekao je odvjetnik.

Naglasio je da se olako prelazi preko činjenice da je dječak vježbao s airsoft pištoljem, koji nikako ne može biti u vlasništvu osobe koja je mlađa od 16 godina, a prema statutu tih sportskih klubova zabranjeno je mlađim od 18 godina da budu članovi, piše Telegraf

 

"Prikriva se činjenica da je vježbao mijenjanje okvira i nišanjenje sa airsoft pištoljem, što je jako bitno jer taj pištolj zamjenjuje pravi. Čak i vojska i policija vježbaju na njima, jer je on replika pravog pištolja. Oni su pucali u etno selu Mionica kod Kosjerića. Sam dječak je rekao da je prvi put kad je došao u streljanu, da je jako dobro pucao i koristio je termin koncentrirani krugovi, što znači da je već iskusan i da je u streljanu došao pripremljen", objasnio je odvjetnik. 

 

Pročitajte i ovo prvi čovjek Hamasa Potvrđeno da je vođa Hamasa mrtav: "Rekao vam je da je lav, a u stvarnosti..."

Pročitajte i ovo Sepsa se proširila Novi detalj o smrti tinejdžerice koja je umrla nakon vađenja zuba: Majka je molila zubara za pomoć, a onda je počelo...

Pročitajte i ovo Udaljen s dužnosti Tko je omiljeni svećenik prijavljen za spolno uznemiravanje djeteta?