magnituda 4,4

Jak potres u BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Srušio se TV, treslo je 20 sekundi"

Potres u BiH Foto: X/Screenshot
Snažan potres u Bosni i Hercegovini uznemirio je građane diljem zemlje.

Jak potres magnitude 4,4 pogodio je u 14:23 Bosnu i Hercegovinu. 

Epicentar je bio 38 kilometara sjeverozapadno od Zenice, odnosno 18 kilometara jugozapadno od Teslića na dubini od 3 kilometra, javlja EMSC koji je nekoliko puta korigirao magnitudu. 

Federalni hidrometeorološki zavod BiH objavio je da je magnituda iznosila 4,4 stupnja po Richteru.  

Podrhtavanje tla osjetili su brojni građani koji su ostavili komentare. 

"Vitkovci, Teslić potres popraćen potmulim zvukom."

"Srušilo TV,  treslo oko 20 sekundi."

"Tešanj. Jako zatreslo i huka."

Osjetili su ga i neki stanovnici Hrvatske, a javili su građani iz Požege, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Zagreba i Siska.

"Slabo podrhtavanje, zatresla su se stakla na prozorima i krevet na kojem sam ležala", napisala je žena iz Slavonskog Broda.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

EMSC je objavio kako je konačna magnituda 4,4. Podrhtavanje su osjetili stanovnici BiH i Hrvatske u radijusu od oko 100 kilometara od epicentra. 

Za sad nema informacija o šteti i ozlijeđenim osobama. 

"Sve je počelo zveckati"

Mješani okolice Teslića za portal nezavisne.com opisali su paniku koja ih je obuzela kad je tlo počelo podrhtavati. Ispričali su kako su odmah počeli bježati iz kuća te da je udar bio snažan.

"Udar je bio veoma jak. Sve oko nas u kući je počelo zveckati. Odmah istrčali iz kuće", ispričali su stanovnici Blatnice kod Teslića dodavši kako je sve trajalo vrlo kratko, ali je uznemirilo i uplašilo građane.
 

Pročitajte i ovo čula se eksplozija VIDEO Tragedija u susjednoj zemlji: Urušila se zgrada, poginuli brat (6) i sestra (4)

Pročitajte i ovo Prostitucija u Beogradu Djevojka koju su podvodila braća, Vučićeva kumčad: "Trudna madam na mužu je pokazivala što da radim, dnevno je bilo 10 klijenata"

Povezane teme