Pokrenuta istraga

Havarija ratnog broda od 260 tona: Potonuo pod misterioznim okolnostima, spašavali posadu

Brod KD Pendekar Foto: X screenshot
Malezijski ratni brod potonuo je nako što ga je voda poplavila uslijed, kako su izvijestile vlasti, udara u podvodni objekt.

Malezijske vlasti u ponedjeljak su pokrenule akciju spašavanja posade sa 45 godina starog broda za brze napade koji je potonuo nakon što je udario u nepoznati podvodni objekt.

Mornarica je u priopćenju rekla da je probijanje vode prvi put otkriveno u strojarnici u nedjelju, te je brod KD Pendekar ubrzo poplavljen. Posada nije uspjela popraviti rupu i brod od 260 tona potonuo je nekoliko sati kasnije u blizini Singapuskog tjesnaca. Svih 39 članova posade sigurno je evakuirano, a nitko nije ozlijeđen.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Vjeruje se da je curenje uzrokovano udarom broda u podvodni objekt", objavile su vlasti, a pokrenuta je i istraga o uzroku incidenta.

Ministar obrane Mohamed Khaled Nordin naredio je u ponedjeljak inspekciju brodova mornarice starijih od 40 godina, koji čine najmanje trećinu flote zemlje. Pendekar, koji je izgradilo brodogradilište u Švedskoj, uveden je u sastav malezijske flote 1979. godine.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Ne poričemo da su neki od naših brodova stari, ali to vjerojatno nije jedan od uzroka... a važna stvar je da srećom nema izgubljenih života", rekao je Khaled.

Dodao je da je modernizacija flote u tijeku, uključujući izgradnju obalnih borbenih brodova, a prvi bi trebao biti pušten u službu 2026. Ministarstvo također pregovara o kupnji brodova za obalne misije od Turske, rekao je.

Pročitajte i ovo stihija kod Žrnovnice Nevjerojatni prizori! Samo ovu "parcelu Chuck Norrisa" zaobišao je požar, a za to postoji dobar razlog: "Napravio sam isto što i moj otac"

Pročitajte i ovo Stiže pomoć iz cijele Hrvatske FOTO/VIDEO Dalmacija u plamenu, fronta je golema: Brani se kuća po kuća, i Split je u dimu - "Situacija je vrlo ozbiljna"

Povezane teme