Nevrijeme

VIDEO Užas u Italiji: Bujice nose sve pred sobom, poginuo mladić koji je ostao zarobljen u automobilu

Zbog obilnih kiša i izlijevanja rijeka Italija se bori s užasnim poplavama. Voda je odnijela i jedan život.

Val ekstremnih vremenskih prilika zahvatio je ovog vikenda Italiju. Bologna, grad na sjeveru države, poplavljen je nakon što je u subotu navečer u nekoliko sati palo više od 80 mm kiše, uzrokujući da se rijeka Ravone izlila iz korita.

Osim velikih poplava, dijelovi grada ostali su bez struje, a gradonačelnik Matteo Lepore rekao je stanovnicima da ne izlaze van, ne voze automobilima te da se presele na više katove. Stanovnike su oko ponoći iz vodstva grada zamolili da ne zatrpavaju telefonske linije policijskih i vatrogasnih službi pozivima koji nisu vezani uz zaštitu i sigurnost ljudi.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Talijanski vatrogasci objavili su kako je njihovim helikopterom pronađeno tijelo nestalog muškarca. Radi se o dvadesetogodišnjaku s područja Bologne koji je preminuo nakon što ga je poplavio val rijeke Zena kod mjesta Botteghino di Zocca. Tragično stradali je sa svojim bratom, piše Ansa.it, automobilom došao do grada u kojem živi partner njegove majke. Iznenadila ih je voda koja se izlila iz rijeke Zene. Dok se njegov brat uspio osloboditi i izvući iz automobila, 20-godišnjak je ostao zarobljen. Njegovo tijelo jutros je pronašao vatrogasni helikopter koji je pretraživao teren. Brat je noć proveo zajedno s ostalim evakuiranim stanovnicima u teretani Pianoro.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

U subotu je bilo poplava i drugdje u Italiji, uključujući Siciliju gdje je zračna luka Palermo privremeno zatvorena zbog poplava i nestanka električne energije. Grad Catania na sjeveroistoku Sicilije također je pogođen poplavama, a na društvenim mrežama objavljena je snimka koja prikazuje Nigerijku kako gazi u bujici kako bi spasila Talijana kojeg je voda nosila niz ulicu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

S obilnom kišom koja će pasti u nedjelju, službe civilne zaštite izdale su umjereni narančasti alarm u pet regija i niži žuti meteo alarm u 13 regija diljem Italije.

Pročitajte i ovo Brane hidroelektrana zatrpane VIDEO Pogledajte zastrašujuće prizore: Evo što se dogodilo s Neretvom nakon katastrofalnih poplava

Pročitajte i ovo u Francuskoj VIDEO Pristup gradu zatvoren, poplavljene ulice. Gradonačelnik upozorio: "Situacija je kritična"

Povezane teme