Široke ruke

Pogledajte što je sve Putin poklonio sjevernokorejskom vođi: Na jedan dar Kim je posebno slab

Vladimir Putin i Kim Jong Un Foto: Afp
Vladimir Putnik je nakon gotovo četvrt stoljeća ponono posjetio Sjeverno Koreju, a tom prigodom donio je puno skupocjenim darova sjevernokorejskom diktatoru.

Limuzina ruske proizvodnje, set za čaj i umjetnička djela među darovima su koje su razmijenili ruski predsjednik Vladimir Putin i sjevernokorejski Kim Jong Un.

Putin je dočekan u Sjevernoj Koreji raskošnom ceremonijom kojom je obilježen njegov prvi posjet toj zemlji nakon gotovo četvrt stoljeća.

Putin, koji je proveo oko dva sata razgovarajući jedan na jedan s Kimom, dao je sjevernokorejskom vođi luksuznu limuzinu Aurus, izvijestili su ruski državni mediji. Dvojica šefova država slikana su kako se voze u Aurusu, a Putin je vozio - ali nije bilo jasno je li to bio tek poklonjeni automobil.

Pročitajte i ovo Jako opasno Čak tri drona u dva tjedna ugrozila sigurnost zrakoplova kod Splita i Dubrovnika

Pročitajte i ovo Rijedak prizor Uočeni mali morski psi u plićaku na Hvaru: Neki turisti su vikali - "shark, shark"

Još u veljači, Putin je Kimu poklonio još jedan Aurus ruske proizvodnje - limuzinu tipa kakvu koristi i sam ruski čelnik. Isporučen je Sjevernoj Koreji kršeći sankcije UN-a, piše BBC.

Vjeruje se da je Kim zaljubljenik u automobile i da ima kolekciju luksuznih stranih vozila. No nije poznato koji je model Aurusa ovaj put dobio.

Pročitajte i ovo Bolnica potvrdila Ćorušić ponovno imenovan šefom KBC-a Zagreb

Također je rečeno da je ruski čelnik Kimu poklonio pribor za čaj i admiralsku pušku – bodež. 

I Putin je dobio brojne darove poput umjetničkih djela navodno biste.