Optužen dvojac

Podignuta optužnica za ubojstvo malene Danke: "Svi i dalje krive mene"

Danka Ilić Foto: Društvene mreže/Screenshot
Podignuta je optužnica protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića zbog sumnje da su ubili djevojčicu Danku Ilić.

Više javno tužiteljstvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića zbog sumnje da su ubili djevojčicu Danku Ilić (2) u selu Banjsko Polje kod Bora.

Optužnica je jutros predana Višem sudu, saznaje Nova.rs.

Njima dvojici na teret se stavlja da su automobilom JKP "Vodovod" udarili djevojčicu, a potom je zadavili i njeno tijelo sakrili na nepoznatu lokaciju.

Slučaj Danke Ilić je bio prvi put da se u Srbiji aktivirao sustav "Pronađi me".

"Vjerujem da su tužiteljstvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo što smo sve davali na vještačenje, što su uzimali od ove dvojice da se vještači. Svi su zaboravili što su njih dvojica rekla kada se pojavila snimka iz Beča, rekla su: 'Brate, izvukli smo se.' Ali unatoč istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku", kazala je za Blic Dankina majka Ivana te dodala:

"Što god da je, ako je i ono najgore, ja samo želim znati gdje mi je dijete, da imam gdje otići da mu zapalim svijeću!"

Kaže i kako posljednjih šest mjeseci prolazi kroz pakao. Pored gubitka djeteta, činjenice da ne zna što se dogodilo s njom, ona brine za svoju sigurnost i svoje obitelji. Neke situacije prijavila je policiji.

"Jedna žena, mislim da je porijeklom iz Zlota, koja se druži s Radom, ocem Dejana Dragijevića, pljuje po nama, govori da sam ja u dogovoru s državom učinila nešto djetetu. Govori da je moje dijete u Njemačkoj. Strašne stvari piše za nas. Brinem se za svoju sigurnost, svi znaju gdje živimo", kazala je uplašeno Ivana.

Danka je posljednji put viđena 26. ožujka, kad je s majkom i bratom došla u Banjsko Polje, gdje su se igrali u dvorištu iz kojeg je djevojčica u jednom trenutku izašla.

Dragijević je priznao da su je udarili automobilom te pokopali na deponiju otpada, a da je tijelo kasnije premjestio s ocem i bratom. Brat je u pritvoru preminuo, Janković se prvo branio šutnjom, a kad se predomislio, rekao je da djevojčicu nikad nije vidio. Svoji iskaz promijenio je i Dragijević, koji je također tvrdio da Danku nije vidio.

Iako je policija tvrdila kako su ih tragovi odveli do osumnjičenih, koliko se zasad zna, DNK djevojčice nije pronađen u automobilu. Pretraženi su deponiji, kuće osumnjičenih, kanjoni... Danki ni traga.

Pročitajte i ovo Policija traga za njime Spasili djevojčicu (6) od silovanja: Manijak napao malenu, a onda su uletjeli oni

Pročitajte i ovo Napetosti rastu Golema eskalacija rata: Oglasila se svjetska velesila, europska zemlja traži hitan sastanak

 

Povezane teme